Τεντόγλου από... διαμάντι με 8,42μ. στη Ζυρίχη

Τεντόγλου από... διαμάντι με 8,42μ. στη Ζυρίχη

Τo πρώτο διαμάντι της καριέρας του παρέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον θρίαμβο του στον τελικό του μήκους στο Diamond League της Ζυρίχης, με άλμα στα 8,42μ. (0,0, στην 6η προσπάθεια του)!

 Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, μετά τον άθλο του, αναδείχθηκε νικητής της σειράς για το 2022 και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής στίβου (στους άνδρες) που κατακτάει το πολυπόθητο διαμάντι!

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε άκυρη την πρώτη προσπάθεια του, ενώ στη δεύτερη προσγειώθηκε στα 8,14μ. και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση. Στην τρίτη προσπάθεια το άλμα του ήταν στα 7,96μ. και στην τέταρτη στα 8,03μ., χάνοντας όμως προσωρινά την κορυφή, καθώς ο Αμερικανός Μαρκίς Ντέντι έφθασε τα 8,16μ. Ωστόσο, η απάντηση του Έλληνα πρωταθλητή ήταν άμεση, σημειώνοντας 8,33μ. στην πέμπτη προσπάθεια και 8,42 μ. στο έκτο και τελευταίο άλμα του. 

Στη δεύτερη θέση με καλύτερο άλμα στα 8,18μ. βρέθηκε ο Μαρκίς Ντέντι και στην τρίτη ο Κουβανέζος Μαϊκέλ Μασό με 8,05μ. 

Πλέον ο Τεντόγλου στοχεύει στην κατάκτηση της κορυφής και σε Παγκόσμιο ανοιχτού στίβου, που είναι και ο μοναδικός τίτλος που λείπει από την πλούσια συλλογή του. 

#ΜΙΛΤΟΣ_ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/T9O5WYI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη