-->

Πώς να επιλέξετε ποιο από τα δυο επικαιροποιημένα εμβόλια να κάνετε

Πώς να επιλέξετε ποιο από τα δυο επικαιροποιημένα εμβόλια να κάνετε

Για να επιλέξει να κάνει το δεύτερο εμβόλιο πρέπει να υπάρχει, θα υπάρχει μετά από δυο εβδομάδες περίπου, αρχές Οκτώβριου, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, κος Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 Fm και ανέφερε ότι «από τις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το νέο σκεύασμα κατά της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού» ενώ σε ερώτηση για το ποιό από τα δυο επικαιροποιημένα εμβόλια πρέπει να διαλέξουν οι πολίτες απάντησε οτι για να επιλέξει να κάνει το δεύτερο εμβόλιο πρέπει να υπάρχει, θα υπάρχει μετά από δυο εβδομάδες περίπου, αρχές Οκτώβριου, και η επιστημονική απάντηση σε αυτό είναι ότι όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους συνέστησε στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν με το επικαιροποιήμενο εμβόλιο, υπενθυμίζοντας ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σήμερα.

Η επιστημονική απάντηση και όπως διατυπώθηκε από την επιτροπή είναι ότι δεν αξίζει να περιμένουμε, όσο νωρίτερο τόσο το καλύτερο για τον λόγο ότι υπάρχει μια πολύ μικρή καλύτερη προστασία αν θέλετε στη νόσηση αλλά ειδικά για τη βαριά νόσηση και τα δυο εμβόλια προσφέρουν ακριβώς την ίδια προστασία. Αυτά τα εμβόλια έχουν καλυτέρα ποσοστά να μας προστατεύσουν από την μόλυνση, από το να κολλήσει κάποιος. Το Ο4- Ο5 έχει ελαφρώς καλυτέρα ποσοστά από το της Ο1 αλλά αν δούμε στη βαριά νόσηση είναι το ίδιο πράγμα δ'ηλωσε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμός μετά από νόσηση

Ερωτηθείς πόσο διάστημα πρέπει να έχει περάσει από την νόσηση για να κάνει κάποιος το επικαιροποιημένο εμβόλιο απάντησε οτι έδωσε χθες η εθνική επιτροπή εμβολιασμών τις οδηγίες, είναι 3 μήνες αλλά αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι δηλαδή τα άτομα άνω των 60, τα άτομα τα όποια έχουν συνοδές παθήσεις, κι έδωσε και πινάκα η επιτροπή χθες ποια είναι αυτά, κάποιες ειδικές εργασιακές συνθήκες, υγειονομικοί, οίκους ευγηρίας και κάποιοι πολίτες που πολύ εξατομικευμένα όταν μιλήσουν με τον γιατρό τους μπορούν να το κάνουν.

Εμβόλιο γρίης ταυτόχρονα με κορονοϊό;

Σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να γίνει μαζί με εκείνο του κορονοϊού.

#ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ #ΕΜΒΟΛΙΟ #ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YegVlEx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->