Στη χώρα των Σαμουράι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Eurokinissi

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκειμένου προς στο τέλος της επόμενης εβδομάδας να μεταβεί στην μακρινή Ιαπωνία για μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη σε διπλωματικό, και όχι μόνο, επίπεδο.

Αν και η βασική αφορμή του ταξιδιού είναι η εξόδιος ακολουθία του δολοφονηθέντος, τον περασμένο Ιούλιο, πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Shinzo Abe, εντούτοις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία τετ α τετ με πολύ σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας.

Μαθαίνουμε ότι στο calendar του κ. Βαρβιτσιώτη έχουν ενταχθεί, ανάμεσα σε άλλα, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ της Ιαπωνίας. Σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών προκλήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός θα ανταλλάξει απόψεις για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιαπωνίας, τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο, τις κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά και το διεθνή και περιφερειακό ρόλο της Ιαπωνίας.

Από την ατζέντα των επαφών δεν θα μπορούσαν να λείψουν θέματα, όπως η ενεργειακή κρίση και η κλιματική αλλαγή, ενώ η ακόμα περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας συνιστά μια στρατηγική επιλογή της ελληνικής διπλωματίας με φόντο το μέλλον. Εξάλλου, οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες ως δύο πολιτισμοί που έρχονται από παλιά και έχουν στιγματίσει με την παρουσία τους το παγκόσμιο πολιτιστικό και ιστορικό γίγνεσθαι.

#ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ_ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ #ΙΑΠΩΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/KxDn1hf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη