Γαλιατσάτος: «Ασφαλές να λάβουμε τα εμβόλια γρίπης και κορονοϊού παράλληλα» (βίντεο)

Γαλιατσάτος: «Ασφαλές να λάβουμε τα εμβόλια γρίπης και κορονοϊού παράλληλα» (βίντεο)

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Παναγής Γαλιατσάτος μίλησε για την πορεία της πανδημίας, τα νέα εμβόλια αλλά και τη γρίπη που... επανέρχεται και ανησυχεί τους ειδικούς.

«Είναι ασφαλές να λάβουμε το εμβόλιο του κορονοϊού και της γρίπης παράλληλα» σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας του John Hopkins, Παναγή Γαλιατσάτο.

Αναφορικά με τη γρίπη, ο καθηγητής τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η νόσος έχει γίνει πιο ισχυρή. «Αυτό το φθινόπωρο φοβάμαι περισσότερο τη γρίπη, γιατί για την covid έχουμε καλύτερα εμβόλια και καλά φάρμακα» εξήγησε ο καθηγητής.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς η επικράτηση του κορονοϊού αλλά και της εποχιακής γρίπης ανησυχούν ιδιαίτερα τους γονείς και όχι μόνο.

Ερωτώμενος για το θέμα, ο καθηγητής Γαλιατσάτος επισήμανε ότι το θετικό είναι πως αναφορικά με τον κορονοϊό οι παραλλαγές του έχουν παραμείνει στην Όμικρον και πως τα νέα εμβόλια που αναμένουμε έως το τέλους αυτού του έτους, αντιμετωπίζουν το αρχικό στέλεχος της νόσου μέχρι και τις υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5.

Μιλώντας στο Mega, συνέστησε στους γονείς που το παιδί τους είναι 12 ετών και άνω να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους, προκειμένου να δουν εάν χρειάζεται να εμβολιαστεί.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει και κατά πόσο θα πρέπει να εμβολιαστούν, απάντησε πως τα αντισώματα της νόσησης διαρκούν περίπου 2-3 μήνες, ενώ τα νέα εμβόλια μας δίνουν αντισώματα που κρατάνε από 6 έως 12 μήνες.

#ΕΜΒΟΛΙΑ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΓΡΙΠΗ #ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ #ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6jypHnh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη