Λογαριασμοί ρεύματος: Στο κυνήγι της επιδότησης οι καταναλωτές, αντιδράσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: Στο κυνήγι της επιδότησης οι καταναλωτές, αντιδράσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σύγχυση και αντιδράσεις προκαλούν οι συνεχιζόμενες διαρροές από το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι οι καταναλωτές προκειμένου να εξασφαλίζουν πρόσθετες εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος θα πρέπει να μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση σε σχέση με το 2021.

Μία εβδομάδα μετά τις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ακόμη δεν έχει εξειδικευτεί το νέο πλαίσιο κλιμακούμενης κατανάλωσης.

«Μας υπόσχονται ότι θα πληρώνουμε ακόμη λιγότερα αν μειώσουμε κι άλλο τη χρήση ρεύματος. Πρόκειται για παράλογα πράγματα γι' αυτό και δεν τα ανακοινώνουν», δηλώνει στα Dnews η Σία Ευσταθοπούλου ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στο Παγκράτι.

«Εγώ που έχω φούρνο πώς θα δουλέψω; Θα σβήνω τα φώτα στις βιτρίνες ή θα κάνω λιγότερα ψησίματα; Λέτε να μην τα έχουμε υπολογίσει όλα αυτά ειδικά εμείς που καταναλώνουμε για τις ανάγκες των μαγαζιών μας τόσο πολύ ρεύμα; αναρωτιέται ο Ηλίας Κερέμογλου, ιδιοκτήτης αρτοποιείου από τη Νέα Ιωνία. Προβλέπει μάλιστα ότι η τιμή του ψωμιού και γενικότερα των αρτοποιημάτων θα εκτοξευθεί στα ύψη όπως συνέβη και την προηγούμενη περίοδο των κατακόρυφων ανατιμήσεων στα τιμολόγια ρεύματος.

Όπως έχει αναρτήσει από το πρωί το Dnews, οι καταναλωτές για να επιτύχουν μεγαλύτερη επιδότηση θα εξοικονομήσουν 15% τουλάχιστον κατανάλωση σε σχέση με αυτή που είχαν το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Επίσης, υπό συζήτηση είναι τόσο το ύψος της επιδότησης στο φυσικό αέριο όσο και ο μηχανισμός καταβολής της. Αν δηλαδή θα υπάρχει συνδυασμός κρατικής επιδότησης με έκπτωση από τη ΔΕΠΑ ή θα εφαρμοστεί μοντέλο ανάλογο με αυτό που ισχύει στην ηλεκτρική ενέργεια, όπου το σύνολο των επιδοτήσεων παρέχεται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Ιδίως για το φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου έχει 10πλασιαστεί, τα περιθώρια παρεμβάσεων είναι ελάχιστα όπως με πάσα ειλικρίνεια παραδέχτηκε και ο κ. Μητσοτάκης.

#ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ #ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mHJzax5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη