Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ποιοι μπορούν να πετύχουν σημαντική διαγραφή οφειλών και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ποιοι μπορούν να πετύχουν σημαντική διαγραφή οφειλών και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός δίνει αυτοματοποιημένες λύσεις που αφορούν οφειλές προς Δημόσιο, αλλά και στεγαστικά, καταναλωτικά ή επιχειρηματικά δάνεια.

Εάν κάποιος χρωστάει σε παραπάνω από έναν πιστωτή, είτε Δημόσιο είτε τράπεζα και οι οφειλές του ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, μπορεί να μπει στον εξωδικαστικό μηχανισμό - που προσφέρει σημαντική διαγραφή οφειλών και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η ειδική γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Μαριαλένα Αθανασοπούλου, ανέφερε πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός προσφέρει ρυθμίσεις που ταιριάζουν στο οικονομικό προφίλ των οφειλετών.

Όπως τόνισε, μάλιστα, το αποτέλεσμα του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι αυτοματοποιημένο, με τους οφειλέτες να παίρνουν μία συνολική λύση - η οποία λαμβάνει υπόψη την συνολική περιουσία του δανειολήπτη και τα εισοδήματά του, δίνοντας μία μηνιαία ρύθμιση προς όλους του πιστωτές, στην οποία θα μπορούν να ανταπεξέρχονται.

Το μέσο ποσοστό διαγραφής για το Δημόσιο είναι γύρω στο 16% και η μέση διάρκεια αποπληρωμής τα 17 έτη.

#ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ_ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ #ΟΦΕΙΛΕΣ #ΔΙΑΓΡΑΦΗ_ΟΦΕΙΛΩΝ #ΔΑΝΕΙΑ #ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ #ΡΥΘΜΙΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kD458Io
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη