Επίδομα παιδιού: Αλλαγή ονόματος προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πληρωμή μέχρι... τα βαθιά γεράματα

Επίδομα παιδιού: Αλλαγή ονόματος προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πληρωμή μέχρι... τα βαθιά γεράματα

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη κιόλας ημέρα μετά τις εκλογές παρουσίασε χθες πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε έξι εθνικές προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το οποίο είπε ότι είναι κοστολογημένο. Έμφαση έδωσε στην ενεργειακή κρίση, στην εκπαίδευση, στην ακρίβεια και στα προβλήματα της κοινωνίας. 

Όπως ανέφερε, προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η στήριξη της γυναίκας στην εργασίας και της μητέρας.

Γι' αυτό, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την επέκταση επιδόματος μητρότητας στις αγρότισσες και τις αυτοαπασχολούμενες και την αναμόρφωση επιδόματος παιδιού έως τα 24 έτη και προσμέτρησή του στα συντάξιμα χρόνια.

Συγκεκριμένα ανέφερε στην ομιλία του:

«Αναδιαμορφώνουμε το επίδομα παιδιού και το μεταφέρουμε αποκλειστικά στη μητέρα από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 έτη του, ανεξαρτήτως σπουδών.

Και από τη σύνταξή της και μετά, εφ' όρου ζωής.

Διαμορφώνουμε το επίδομα μητέρας στα 70 ευρώ στο πρώτο παιδί, άλλα 105 στο δεύτερο και 140 στο τρίτο.

Ενώ το επίδομα που θα προστίθεται στη σύνταξη θα είναι αυτό που αντιστοιχεί στο σύνολο των παιδιών που έχει η κάθε γυναίκα γεννήσει και αναθρέψει».

Αξίζει να θυμηθούμε πως από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το προηγούμενο Σάββατο στη ΔΕΘ, πως η άδεια μητρότητας αυξάνεται από 6 μήνες - που είναι σήμερα - σε 9, ενώ θα συνοδεύεται και από την καταβολή του επιδόματος μητρότητας για το ίδιο διάστημα.

#ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ #ΕΠΙΔΟΜΑ #ΑΔΕΙΑ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΔΕΘ #ΣΥΡΙΖΑ #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΠΑΙΔΙΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5ELM2Xt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη