-->

$ok={Accept !} $days={7}

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6974115759

Αναβαθμίστηκαν σχολεία στην Βόρεια Εύβοια και αποκαταστάθηκαν χρόνια προβλήματα με οικολογικό πρόσημο

Το ανακαινισμένο Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης

Οι εικόνες της πύρινης λαίλαπας από τη βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, ακόμα στοιχειώνουν τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής.

 

Ο απολογισμός των δασών που κάηκαν ήταν εφιαλτικός, όμως εκτός της φύσης που ακόμα και σήμερα μετρά πληγές κάηκαν και περιουσίες .

Οι δυσκολίες που προκλήθηκαν από τις φωτιές επηρέασαν ιδιαίτερα τα παιδιά, που είχαν μεν απομακρυνθεί το κρίσιμο διάστημα από τις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά επέστρεψαν σε ένα  γκρίζο τοπίο.  Ένα χρόνο μετά , ακόμα  και σήμερα κάποια παιδιά προσπαθούν να ανασυνταχθούν ψυχολογικά και να επανέλθουν στην φυσιολογική ζωή του μαθητή.

Σε αυτή τους την προσπάθεια, συντελούν και οι πρωτοβουλίες ιδιωτών που θέλησαν να σβήσουν το μαύρο και να δώσουν ένα φωτεινό χρώμα στις ζωές των μαθητών  της Εύβοιας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το  αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον στο οποίο ξεκίνησαν τη φετινή χρονιά μαθητές και διδακτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Ιστιαίας και του Γυμνασίου-Λυκείου Λίμνης.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρέδωσε στην τοπική κοινωνία ανανεωμένα τα δύο σχολικά κτίρια, στα οποία είχε αναλάβει να αποκαταστήσει χρόνια προβλήματα, στο πλαίσιο στήριξης της Βόρειας Εύβοιας έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

ΑΖ Β.Εύβοια 1ο δημοτικό Ιστιαίας 1

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο Δημοτικό Ιστιαίας αποκαταστάθηκε η οροφή του ισογείου, η οποία είχε καταπέσει, με αποτέλεσμα οι μαθητές του σχολείου να στερούνται συνολικά τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας. Η ανακατασκευή της στέγης και η πλήρης υγρομόνωσή της, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση θερμομόνωσης αφενός επιτρέπουν ξανά, μετά από ένα έτος, τη χρησιμοποίηση των τεσσάρων σχολικών αιθουσών και αφετέρου ενίσχυσαν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Εκτιμάται ότι μετά τις παρεμβάσεις θα μειωθούν κατά 15% τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης του χώρου.

ΑΖ Β.Εύβοια Γυμνάσιο Λύκειο Λίμνης 1

Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης, κατασκευάστηκε μια  πρότυπη «πράσινη» στέγης με χαμηλή βλάστηση στο αίθριο του πρώτου ορόφου και αντικαταστάθηκαν δύο στεγασμένες κατασκευές με ειδικά καθίσματα στον προαύλιο χώρο, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη σχολική κοινότητα. Πλέον, οι μαθητές και καθηγητές διαθέτουν προς χρήση ένα χώρο υψηλής αισθητικής, ενώ παράλληλα δόθηκε λύση σε σημαντικό πρόβλημα στεγανότητας που αντιμετώπιζε επί χρόνια το σχολείο.

Με αυτές τις παρεμβάσεις , υπολογίζεται ότι η  ενεργειακή απόδοση τμήματος του κτιρίου αναβαθμίστηκε κατά 10%, ενώ βελτιώθηκε αισθητά η ατμόσφαιρα μέσω της φωτοσύνθεσης των φυτών και της συγκράτησης των αιωρούμενων σωματιδίων που είχαν αυξηθεί μετά τις πυρκαγιές.  Παράλληλα, στο νέο οικοσύστημα φωλιάζουν ήδη πουλιά και επωφελή έντομα,  δίνοντας ζωή  στο τοπίο, όπου λίγο καιρό πριν  βρίσκονταν μόνο πλάκες και τσιμέντα, αλλά και ερεθίσματα στους μαθητές για να αποκτήσουν περιβαλλοντική παιδεία, συνειδητοποιώντας τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι συγκεκριμένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνιστούν τμήματα ενός ολοκληρωμένου πλάνου της εταιρείας για τη Βόρεια Εύβοια, που απαντά στις ανάγκες του σήμερα και ταυτόχρονα δημιουργεί προοπτικές για ένα βιώσιμο αύριο.

Πέρα από τις εργασίες στα συγκεκριμένα σχολεία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πολιτείας, συγχρηματοδοτεί επίσης τη μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, .

O κ. Γιάννης Γεωργακέλλος, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε σήμερα σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό των δύο σχολείων στη Βόρεια Εύβοια ένα ανανεωμένο και απαλλαγμένο από προβλήματα του παρελθόντος σχολικό περιβάλλον. Ως Αθηναϊκή Ζυθοποιία στεκόμαστε αρωγοί στην ανασυγκρότηση της περιοχής, με στοχευμένες δράσεις που εκτός από την ουσιαστική βοήθεια που δίνουν σε υπαρκτά προβλήματα, έχουν και έναν σημαντικό συμβολισμό: επικεντρωνόμαστε στα παιδιά, τα οποία αποτελούν αναμφισβήτητα το μέλλον του τόπου και συμβολίζουν τη βεβαιότητα για ένα καλύτερο αύριο στη Βόρεια Εύβοια».

ΑΖ Β.Εύβοια Γυμνάσιο Λύκειο Λίμνης 2

#ΑΘΗΝΑΙΚΗ_ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ #ΑΘΗΝΑΙΚΗ_ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΕΥΒΟΙΑ #ΕΥΒΟΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/EdQw4oB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->