Άγγελος Συρίγος: «Ψάχνουμε λύσεις για τους φοιτητές σε Ρωσία και Ουκρανία, αλλά είναι διαφορετικές περιπτώσεις»

eurokinissi

O υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με φοιτητές στην Ουκρανία και τη Ρωσία που ζητούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, «είμαστε σε επαφή με το ΥΠΕΞ ώστε να λυθεί το θέμα».

Ο κ. Συρίγος τόνισε πως πρόκειται για διαφορετικές καταστάσεις το τι συμβαίνει στην Ουκρανία και τι συμβαίνει στη Ρωσία, αφού στη μία χώρα γίνεται πόλεμος, ενώ στην άλλη όχι.

Ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι στην Ουκρανία βρίσκονται 12 - 14 φοιτητές, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και «επεξεργαζόμαστε διάφορες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση άμεσα γιατί κινδυνεύουν λόγω των βομβαρδισμών».

Αναφορικά με τη Ρωσία, ανέφερε ότι μία φοιτήτρια στην Οδοντιατρική στη Μόσχα και ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κρασνοντάρ (νότια Ρωσία) έχουν μιλήσει με το Υπουργείο Παιδείας και ζητούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ο λόγος του αιτήματος για συνέχεια των σπουδών στην Ελλάδα, είναι «η αδυναμία των γονέων να στείλουν χρήματα, καθώς η Ρωσία λόγω των διεθνών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει αποκοπεί από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών», όπως αναφέρουν.

Όμως, όπως τόνισε ο κ. Συρίγος, το Υπουργείο είναι σε συνεννόηση με το ΥΠΕΞ ώστε οι γονείς να δώσουν χρήματα στα Προξενεία και από εκεί να τα λάβουν οι φοιτητές, ενώ «δεν υπάρχει θέμα να γυρίσουν πίσω, καθώς στη Ρωσία δεν έχουμε πολεμικές συγκρούσεις».

#ΣΥΡΙΓΟΣ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eOlYuqJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη