«Επίθεση» ντερ Λάιεν σε Πούτιν, «αυτός έχει δημιουργήσει την επισιτιστική κρίση»

«Επίθεση» ντερ Λάιεν σε Πούτιν, «αυτός έχει δημιουργήσει την επισιτιστική κρίση»

«Ο Πούτιν έχει δημιουργήσει την επισιτιστική κρίση» τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη δευτερολογία της στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

«Η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται για να βάλουν ένα τέλος στην επισιτιστική κρίση. Τίποτα από αυτά που υπάρχουν στις κυρώσεις μας δεν εμποδίζουν τη Ρωσία από το να εξάγει τρόφιμα και λιπάσματα στις ευάλωτες χώρες. Πρέπει να το πούμε ξανά και ξανά, γιατί είναι μία αλήθεια και η Ρωσία λέει ακριβώς το αντίθετο κάτι το οποίο είναι ψέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «η Ρωσία μπλόκαρε τα ουκρανικά λιμάνια επισημαίνοντας τη σημασία που έχουν οι λωρίδες αλληλεγγύης» και  υπογράμμισε ότι πάνω από δέκα εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν βγει από την Ουκρανία.

Τέλος, ανέφερε ότι το 30% από τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας πηγαίνουν στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. «Είναι λοιπόν, τα ουκρανικά σιτηρά που έκαναν τις τιμές να πέσουν ξανά» σημείωσε.

#ΟΥΡΣΟΥΛΑ_ΦΟΝ_ΝΤΕΡ_ΛΑΙΕΝ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/XQqKzWx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη