Στάση στου «Λεβέντη»: Ο εγκαταλελειμμένος μύθος των ελληνικών αυτοκινητόδρομων από ψηλά (βίντεο)

Στάση στου «Λεβέντη»: Ο εγκαταλελειμμένος μύθος των ελληνικών αυτοκινητόδρομων από ψηλά (βίντεο)

Ο εγκαταλελειμμένος μύθος των ελληνικών αυτοκινητόδρομων, ο σταθμός του «Λεβέντη» που έχει φιλοξενήσει πάνω από 10.000.000 οχήματα, σε ένα εντυπωσιακό βίντεο.

Για τους παλιούς ταξιδιώτες, το LEVENTIS RESTAURANT & HOTEL που βρισκόταν στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, αποτελεί έναν «μύθο».

Μπορεί τα νούμερα να φαντάζουν απίστευτα, αλλά ναι η πιο διάσημη «ταξιδιωτική στάση» στην ιστορία των ελληνικών δρόμων έχει φιλοξενήσει πάνω από 10.000.000 οχήματα παντός τύπου, από ΙΧ μέχρι φορτηγά και πούλμαν και φυσικά αμέτρητους επισκέπτες.

Μέχρι και σήμερα θεωρείται ο πιο επιτυχημένος (επιχειρηματικά) σταθμός αυτοκινήτων στην ιστορία των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων.

Ο σταθμός ξεκίνησε την λειτουργία του το 1962 και οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν κατευθείαν αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα. Εξάλλου, η φράση «είμαστε στου Λεβέντη» βγήκε από τα χείλη εκατομμυρίων ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων υπήρχαν μέρες, είτε του καλοκαιριού είτε μεγάλων εξόδων, που ο σταθμός υποδέχονταν πάνω από 10.000 πελάτες την ημέρα ενώ αξέχαστες θα μείνουν οι εικόνες στους οδηγούς που πρόλαβαν τον σταθμό σε λειτουργία με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επάνω στη ΛΕΑ να σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων τις ημέρες αιχμής.

Ο Λεβέντης τις «καλές εποχές» έφτασε να απασχολεί έως και 105 μόνιμους εργαζόμενους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της Upstories με τον σταθμό όπως είναι σήμερα:

{https://www.youtube.com/watch?v=bdHgjoFsvRI}

#ΔΡΟΜΟΙ #ΕΘΝΙΚΗ_ΟΔΟΣ #ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ #ΣΤΑΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/g0QFG61
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη