Επιδότηση και στο φυσικό αέριο με... μοντέλο ηλεκτρικού ρεύματος, έρχονται ανακοινώσεις

Επιδότηση και στο φυσικό αέριο με... μοντέλο ηλεκτρικού ρεύματος, έρχονται ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις την επόμενη βδομάδα για την επιδότηση και στο φυσικό αέριο που ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η επιδότηση στο φυσικό αέριο θα είναι σημαντική και θα «πατήσει» πάνω στην επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή, προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερη έκπτωση όσοι καταναλωτές προχωρήσουν σε εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 15% σε σχέση με τις καταναλώσεις του 2021.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστεί η ραγδαία αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, του οποίου η τιμή έχει δεκαπλασιαστεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Πέρα όμως από την ανακοίνωση για την επιδότηση στο φυσικό αέριο, η κυβέρνηση επιδοτεί και τους καταναλωτές που φέτος για πρώτη φορά θα «μεταβούν» στο πετρέλαιο θέρμανσης, με διπλό επίδομα θέρμανσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα βοήθημα που θα ωφελήσει μόνο όσους έχουν ήδη εγκαταστάσεις για πετρέλαιο θέρμανσης, και οι οποίοι μετέβησαν στο φυσικό αέριο τα προηγούμενα χρόνια, θεωρώντας το πιο φθηνή πηγή θέρμανσης.

Η επιδότηση στο φυσικό αέριο θεωρείται ως ένα πρώτο μέτρο για την στήριξη των καταναλωτών για το φυσικό αέριο, λίγο πριν τις γενικότερες αποφάσεις που θα παρθούν συλλογικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Z1gj2G3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη