«Ανατροπή» με τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν: Γιατί θα γίνουν πρίγκιπες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

«Ανατροπή» με τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν: Γιατί θα γίνουν πρίγκιπες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σημαίνει ότι ο γιος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, ο Άρτσι Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, είναι πλέον τεχνικά πρίγκιπας - ένας τίτλος που η μητέρα του Μέγκαν είχε καταγγείλει ότι του αρνούνταν λόγω της φυλής του.

Ένα πρωτόκολλο - που καθιέρωσε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' το 1917 - είναι ο λόγος που τα παιδιά και τα εγγόνια ενός ηγεμόνα έχουν το αυτόματο δικαίωμα στον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας και μπορούν να αποκαλούνται αυτού Εξοχότητες, εάν το επιλέξουν.

Τόσο ο Άρτσι όσο και η μικρότερη αδελφή του, Λίλιμπετ - που πήρε το χαϊδευτικό όνομα της προγιαγιάς της Ελισάβετ - δικαιούνται, λοιπόν, να είναι πρίγκιπες μετά τον θάνατο της και την άνοδο του παππού τους, του πρίγκιπα της Ουαλίας στον θρόνο.

Υπενθυμίζεται πως η Μέγκαν είχε αναφερθεί στο θέμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε δώσει πέρυσι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στο σοκ που υπέστη όταν της είπαν ότι ο Άρτσι δεν θα τύχει αστυνομικής προστασίας επειδή δεν είχε τίτλο, ενώ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της φυλής του.

Μάλιστα, η Δούκισσα του Σάσεξ ανέφερε στη συνέντευξη ότι περίμεναν ότι ο Άρτσι θα έπαιρνε τον τίτλο του πρίγκιπα μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο, αλλά ότι τους είπαν ότι τα πρωτόκολλα θα άλλαζαν - σύμφωνα με την επιθυμία του Καρόλου για μια λιτότερη μοναρχία - έτσι ώστε το παιδί να αποκλειστεί από το να γίνει πρίγκιπας.

Σημειώνεται πως την εποχή που γεννήθηκε ο Άρτσι ήταν δισέγγονο ενός ηγεμόνα και όχι εγγόνι. Αλλά για να τον εμποδίσει να γίνει πρίγκιπας, ο βασιλιάς θα έπρεπε να εκδώσει ένα διάταγμα που θα τροποποιούσε το δικαίωμα του Άρτσι να είναι πρίγκιπας και το δικαίωμα της Λίλι να είναι πριγκίπισσα.

Πηγή: Guardian

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΜΕΓΑΛΗ_ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ_ΧΑΡΙ #ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ #ΜΕΓΚΑΝ_ΜΑΡΚΛ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/SjEvcfa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη