-->

«Ανατροπή» με τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν: Γιατί θα γίνουν πρίγκιπες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

«Ανατροπή» με τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν: Γιατί θα γίνουν πρίγκιπες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σημαίνει ότι ο γιος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, ο Άρτσι Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, είναι πλέον τεχνικά πρίγκιπας - ένας τίτλος που η μητέρα του Μέγκαν είχε καταγγείλει ότι του αρνούνταν λόγω της φυλής του.

Ένα πρωτόκολλο - που καθιέρωσε ο βασιλιάς Γεώργιος Ε' το 1917 - είναι ο λόγος που τα παιδιά και τα εγγόνια ενός ηγεμόνα έχουν το αυτόματο δικαίωμα στον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας και μπορούν να αποκαλούνται αυτού Εξοχότητες, εάν το επιλέξουν.

Τόσο ο Άρτσι όσο και η μικρότερη αδελφή του, Λίλιμπετ - που πήρε το χαϊδευτικό όνομα της προγιαγιάς της Ελισάβετ - δικαιούνται, λοιπόν, να είναι πρίγκιπες μετά τον θάνατο της και την άνοδο του παππού τους, του πρίγκιπα της Ουαλίας στον θρόνο.

Υπενθυμίζεται πως η Μέγκαν είχε αναφερθεί στο θέμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε δώσει πέρυσι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στο σοκ που υπέστη όταν της είπαν ότι ο Άρτσι δεν θα τύχει αστυνομικής προστασίας επειδή δεν είχε τίτλο, ενώ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της φυλής του.

Μάλιστα, η Δούκισσα του Σάσεξ ανέφερε στη συνέντευξη ότι περίμεναν ότι ο Άρτσι θα έπαιρνε τον τίτλο του πρίγκιπα μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο, αλλά ότι τους είπαν ότι τα πρωτόκολλα θα άλλαζαν - σύμφωνα με την επιθυμία του Καρόλου για μια λιτότερη μοναρχία - έτσι ώστε το παιδί να αποκλειστεί από το να γίνει πρίγκιπας.

Σημειώνεται πως την εποχή που γεννήθηκε ο Άρτσι ήταν δισέγγονο ενός ηγεμόνα και όχι εγγόνι. Αλλά για να τον εμποδίσει να γίνει πρίγκιπας, ο βασιλιάς θα έπρεπε να εκδώσει ένα διάταγμα που θα τροποποιούσε το δικαίωμα του Άρτσι να είναι πρίγκιπας και το δικαίωμα της Λίλι να είναι πριγκίπισσα.

Πηγή: Guardian

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΜΕΓΑΛΗ_ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ_ΧΑΡΙ #ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ #ΜΕΓΚΑΝ_ΜΑΡΚΛ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/SjEvcfa
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->