Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει τις επόμενες ώρες και στα φαρμακεία η εγγραφή, ακόμα και χωρίς κινητό τηλέφωνο

eurokinissi

Εντός των επόμενων ωρών (ή ακόμα και από σήμερα το απόγευμα, Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου) θα ανοίξουν οι εγγραφές για τον προσωπικό γιατρό (και) στα φαρμακεία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Οι πολίτες θα μπορούν να εγγραφούν στον προσωπικό τους γιατρό μέσω φαρμακείων, ενώ για την εγγραφή τους δεν θα χρειαστεί το κινητό τους τηλέφωνο.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε καθώς πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι δεν έχουν κινητό τηλέφωνο ώστε να εγγραφούν μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ.

Το πρόβλημα αναμένεται να ξεπεραστεί καθώς η ΗΔΙΚΑ, για την εγγραφή σε προσωπικό γιατρό, δεν θα απαιτεί κινητό τηλέφωνο.

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στην πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι θα ξεκινήσουν τις εγγραφές τους στα φαρμακεία όλης της χώρας, χωρίς την υποχρέωση του κινητού τηλεφώνου.

Όσοι εγγραφούν στον προσωπικό γιατό θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023 κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι ποινές

Γιατί οι πολίτες δεν πρέπει να παραλείψουν την εγγραφή

Οι πολίτες θα πρέπει να προχωρήσουν στην εγγραφή στο σύστημα, προκειμένου να αποφύγουν αργότερα τις ποινές που προβλέπονται με αυξημένη συμμετοχή σε φάρμακα, σε διαγνωστικές εξετάσεις και σε νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Με βάση το νόμο προβλέπεται:

- Από 01-10-2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε προσωπικό γιατρό, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

- Από 01-10-2022 θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις κατά 10%Από την ίδια ημερομηνία στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, θα πρέπει να πληρώνουν κατά επίσης 10% περισσότερο.

- Από 01-01-2023 τα ποσοστά συμμετοχής θα αυξάνονται κατά 20% για φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές. Όσοι δεν έχουν προσωπικό γιατρό από 1.9.2023 και δεν θα έχουν παραπεμπτικά, δεν θα έχουν προτεραιότητα για να επισκεφθούν γιατρούς ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας και τις δημόσιες δομές και τα νοσοκομεία αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

#ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ_ΓΙΑΤΡΟΣ #ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ #ΕΓΓΡΑΦΗ #ΚΙΝΗΤΟ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΥΓΕΙΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/JmjHnvw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη