Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: Η διάσωση των μνημείων είναι υποχρέωση όλων μας

Τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών άμεσης διάσωσης και αποκατάστασης του μνημείου της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράϊδος Στυλίδος τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Αγαθόνικο Βενετσάνο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Στυλίδος Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο και πατέρες της περιοχής, παρουσία της Δημάρχου Στυλίδος κ. Βιργινίας Στεργίου, του Προέδρου της Νεράιδας κ. Αθανασίου Καραπέτσα, Αντιδημάρχων και αυτοδιοικητικών, των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Μονής κ. Χάρη Μπακαλού και κ. Αλεξάνδρας Νεράιδα και πλήθους πιστών.

Ο κ. Συμεών εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών, την οποία χαρακτήρισε «καρπό συνεργασίας Εκκλησίας, Πολιτείας και Κοινωνίας».

Συνεχάρη ιδιαίτερα τα λαϊκά μέλη της Επιτροπής της Μονής, του Συλλόγου και του χωριού για την ενεργητικότητα τους και την αγάπη τους προς τον τόπο τους και το συγκεκριμένο Μοναστήρι.

Επίσης, ο κ. Συμεών τόνισε χαρακτηριστικά: «Η διάσωση των μνημείων είναι υποχρέωση όλων μας. Ο πολιτισμός, η ιστορία και η παράδοσης μας με τα τοπόσημα τους αποτελούν μοχλό πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης ενός τόπου και γι αυτό είναι υποχρέωση όλων μας όχι απλώς να διασώζουμε αλλά και να δίνουμε ζωή στα μνημεία μας. Οι δαπάνες για την διάσωση ενός μνημείου δεν είναι δαπάνες πολυτελείας, αλλά δαπάνες επιβίωσης.

Ευχαριστώ θερμά τον συντοπίτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα που ανταποκρίθηκε στο ταπεινό μου αίτημα και επιχορηγεί οικονομικά αυτό το έργο, την Δήμαρχο Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου για την υποδειγματική συνεργασία μας προκειμένου να φτάσουμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσουμε αυτό το έργο μέσα από την μεταξύ μας Προγραμματική Σύμβαση και φυσικά την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας κ. Ευθυμία Καράντζαλη για την συμπαράσταση και συναντίληψη και την τέλεια συμπόρευση, την οποία έχουμε. Επίσης, ευχαριστώ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, που μας στηρίζει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Ο κ. Συμεών ανέφερε τέλος ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί και τα επόμενα βήματα, ώστε κάποια στιγμή να επιτευχθεί η συνολική αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Μονής.

Τόσο η κ. Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος της Νεράιδας αλλά και ο Καθηγούμενος της Μονής ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την έμπρακτη στήριξη του στην προσπάθεια αποκατάστασης του μνημείου.

Το έργο σε αυτήν την φάση το υλοποιεί η Εταιρεία «ΔΙΗΝΕΚΕΣ» υπό τους κ. Θεοφιλάκο και Καλοπήτα.




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη