Κωστής Χατζηδάκης από ΕΦΚΑ Νεάπολης: «Οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι, αλλά εμείς όχι»

Κωστής Χατζηδάκης από ΕΦΚΑ Νεάπολης: «Οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι, αλλά εμείς όχι»

«Οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι, ο υπουργός όμως δεν είναι!». Αυτό είναι το συμπέρασμα της απροειδοποίητης επίσκεψης που έκανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τον Υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου στον ΕΦΚΑ Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «Μια μεγάλη διεύθυνση που εξυπηρετεί τρεις δήμους σε μια λαϊκή περιοχή. Όλοι οι ασφαλισμένοι που συναντήσαμε δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη διευθύντρια κ. Χείλη και τους υπαλλήλους, τα ηλεκτρονικά ραντεβού, την επίσπευση πολλών διαδικασιών το τελευταίο διάστημα».

Συνεχίζοντας ο Κ. Χατζαδάκης ανέφερε: «Εγώ όμως δεν είμαι ικανοποιημένος, διότι οι υποδομές τόσο κτιριακές όσο και ψηφιακές είναι απαράδεκτες. Ως προς τα ψηφιακά βέβαια, έχουν παραγγελθεί ήδη σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που θα καλύψουν το σύνολο των υπαλλήλων κι όχι μόνο το 1/3 των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, με την πρόσφατη παραγγελία που έχει προχωρήσει. Η επέκταση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ θα βοηθήσει επίσης στην ηλεκτρονική επικοινωνία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ με το κοινό.

»Αλλά ως προς τις κτιριακές υποδομές (εικόνα των κτιρίων, αναξιοποίητοι χώροι, air condition κτλ), θα δώσω αμέσως εντολή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ να δώσει προτεραιότητα στη συγκεκριμένη διεύθυνση, όπως και οπουδήποτε αλλού υπάρχει οξύ ζήτημα. Στην ίδια άλλωστε διεύθυνση υπάρχει ένας πολύ σύγχρονος χώρος με δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την εκπαίδευση των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης. Αυτές οι νησίδες εκσυγχρονισμού μπορούν να γίνουν κανόνας. Το αξίζουν τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι ασφαλισμένοι.

»Μέχρι τώρα έχουμε δώσει έμφαση στη γρηγορότερη απονομή συντάξεων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολίτων, μέσω του 1555, των ηλεκτρονικών ραντεβού κτλ. Έχει γίνει πολύ σημαντική πρόοδος ως προς αυτό. Από εδώ και πέρα πρέπει να ασχοληθούμε πολύ περισσότερο με τις υποδομές και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Όπως πετύχαμε με την επιτάχυνση των συντάξεων, θα πετύχουμε και σε αυτό».

#ΚΩΣΤΗΣ_ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ #ΕΦΚΑ #ΝΕΑΠΟΛΗ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΠΟΛΙΤΕΣ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/KFlwV4T
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη