-->

Ιράν: Ποδοσφαιριστής ξύρισε το κεφάλι του σε ένδειξη συμπαράστασης των γυναικών της χώρας (βίντεο)

Πηγή: twitter

Παγκόσμια αναστάτωση  και χιλιάδες κινήσεις διαμαρτυρίας έχει προκαλέσει η δολοφονία της νεαρής Μαχσά Αμινί, κατά την διάρκεια της κράτησής της (επειδή δεν φορούσε σωστά τη χιτζάμπ) από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη. 

 

Δίπλα στον αγώνα των χιλιάδων γυναικών που κατέβηκαν στους δρόμους χωρίς τις μαντίλες τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στέκονται και πάρα πολλοί άνδρες διαδηλωτές. 

Συγκεκριμένα γυναίκες -αλλά και άνδρες- κατέκλυσαν τους δρόμους της Τεχεράνης και ολόκληρου του Ιράν ενώ συγκεντρώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον Λίβανο, την Τουρκία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. «Μας σκοτώνουν επειδή γεννηθήκαμε γυναίκες», είναι το κεντρικό σύνθημα.

Τουλάχιστον 30 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από την έναρξη των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, ο ποδοσφαιριστής της Εστεγκλάλ, ο Μοχαμέντ Νικνάφς, "ανέβασε" βίντεο στα social media, όπου εμφανίζεται να ξυρίζει το κεφάλι του, σε μια κίνηση συμπαράστασης προς τις γυναίκες του Ιράν. Να αναφέρουμε ότι όσοι αντιτάσσονται, κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης από το ιρανικό κράτος.

{https://twitter.com/nahuelzn/status/1572941306271498240}

#ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΜΑΝΤΙΛΑ #ΙΡΑΝ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cwKgS2R
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->