Έρχεται ενεργειακός Τειρεσίας για τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος

Έρχεται ενεργειακός Τειρεσίας για τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος

Ανάχωμα στο φαινόμενο του ενεργειακού τουρισμού και της συνακόλουθης συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ευνοείται από την ελεύθερη μετακίνηση καταναλωτών με την εφαρμογή του νέου μοντέλου τιμολόγησης, προσπαθούν να χτύσουν οι προμηθευτές ρεύματος, μέσω ενός ενεργειακού τειρεσία.

Ο φόβος για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κυριαρχεί στις εταιρείας παροχής ενέργειας, οι οποίες ψάχνουν τρόπους περιορισμού τους.

Η δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή που δίνει το νέο σύστημα στους καταναλωτές εκτιμάται ότι θα αυξήσει την κινητικότητα μεταξύ των εταιρειών και ενδεχομένως και τα ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες του κλάδου επιδιώκουν τη δημιουργία ενεργειακού Τειρεσία ώστε να έχουν όλοι εικόνα για το ιστορικό ενός υποψήφιου νέου πελάτη.

Με αυτή τους την κίνηση θα προσπθαήσουν να προστατευθούν όλες οι εταιρείες από τον κίνδυνο των απλήρωτων λογαριασμών. Η συζήτηση για ενεργειακό Τειρεσία δεν είναι καινούργια, πλέον όμως δρομολογείται από τις ίδιες τις εταιρείες για την προστασία τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπολογίζονται σε 60.000 οι πελάτες που μετακινούνται τον μήνα, από τους οποίους ένα μεγάλο μέρος πήγε στη ΔΕΗ.

Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, που δεν πληρώνεται στις 45 ημέρες, εκτιμάται στο 30% στην αγορά και υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί.

#ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/jAPbrDL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη