Μαρουσάκης: Πότε αλλάζει ο καιρός, έρχονται κρύα στην Ελλάδα

Μαρουσάκης: Πότε αλλάζει ο καιρός, έρχονται κρύα στην Ελλάδα

Τα σκληρά κρύα θα έρθουν από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον καιρό να αλλάζει από το πρώτο δεκαήμερο.

Χωρίς ακραία φαινόμενα θα κυλήσει ο Ιανουάριος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το ατμοσφαιρικό βουνό που σχηματίστηκε στα νότια τμήματα της Ευρώπης κινείται προς τα ανατολικά και ιδιαίτερα προς την Ιβηρική χερσόνησο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τη βόρεια Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, δεν είναι ικανό να φέρει σοβαρό κρύο. Ο καιρός όμως μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου θα είναι άστατος, με τις βροχές να εναλλάσσονται με τον ήλιο, επαναφέροντας τον υδράργυρο σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ των 13 με 16 βαθμών Κελσίων.

Τα χιόνια δεν θα κάνουν την επίσκεψη τους ούτε τον Ιανουάριο, καθώς θα χιονίζει μόνο στα βουνά.

Τα σκληρά κρύα θα έρθουν από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον καιρό να αλλάζει από το πρώτο δεκαήμερο. Αιτία είναι και πάλι το ατμοσφαιρικό βουνό που θα κινηθεί προς τη Μ. Βρετανία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις πολικές αέριες μάζες να έρθουν προς τη νότια Ευρώπη.

#ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ #ΚΑΙΡΟΣ #ΑΛΛΑΓΕΣ #ΚΡΥΟ #ΧΙΟΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/keboyLI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη