Κηδεία τέως βασιλιά: Συγκινημένος ο Παύλος στον επικήδειο – «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα»

INTIME

Ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στη Μητρόπολη των Αθηνών. 

Ο πρωτότοκος γιος του έκπτωτου μονάρχη, με δάκρυα στα μάτια εκφώνησε τον επικήδειο λόγο για τον πατέρα του, αρχικά, στα ελληνικά και μετέπειτα στα αγγλικά. 

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε, λέγοντας «Είναι οδυνηρή αυτή η μέρα του χωρισμού για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας. Για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου, αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και την αδύνατο να είναι μαζί σου».

«Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας. Στερήθηκες νέος τον πατέρα σου. Τήρησες όμως την παρακαταθήκη του και ανέλαβες τις ευθύνες του διαδόχου του ελληνικού θρόνου».

«Ήταν μια δύσκολη εποχή όταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις και πάθη αβυσσαλέα, με αποτέλεσμα που δεν ήθελε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες στους πραξικοπηματίες. Η προσπάθειά σου απέτυχε, όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας». 

«Δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής». 

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε και στο ολυμπιακό μετάλλιο, που είχε κατακτήσει ο - τότε - πρίγκιπας Κωνσταντίνος «Δόξασες τη χώρα ως ολυμπιονίκης. Έφερες τιμή στην πατρίδα μας με το χρυσό μετάλλιο. Ήταν μια δύσκολη εποχή πατέρα όταν ανέβηκες στο θρόνο»

«Όπως μας δίδαξες όλα αυτά τα χρόνια εμείς τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και στην Ελλάδα». 

#ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #ΚΗΔΕΙΑ #Παύλος #ΚΗΔΕΙΑ_ΤΕΩΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Mj6rUp2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη