Phantom: Υποβρύχιο ρομπότ και δύτες στις έρευνες για τον πιλότο, έως 1.000 μέτρα το βάθος στην περιοχή της συντριβής

Phantom: Υποβρύχιο ρομπότ και δύτες στις έρευνες για τον πιλότο, έως 1.000 μέτρα το βάθος στην περιοχή της συντριβής

Συνεχίζονται με κάθε δυνατό διαθέσιμο μέσο, όπως είναι το υποβρύχιο ρομπότ αλλά και οι δύτες, οι ΄΄ερευνες για τον κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 της ¨Πολεμικής Αεροπορίας.

Με υποβρύχιο ρομπότ, δύτες, πλωτά αλλά και εναέρια μέσα συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον πιλότο του μαχητικού «Φάντομ» που κατέπεσε χθες σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας.

Στην περιοχή επιχειρούν δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΦΕ) και της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Στην επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη, οι δύτες επιχειρούν σε σημεία όπου θα βάθη είναι πολύ μεγάλα. Αξίζει να τονιστεί ότι στην περιοχή που εκτιμάται ότι είναι το σημείο της συντριβής, το βάθος στη θάλασσα φθάνει έως και τα 1.000 μέτρα!

Εκτός από τους δύτες, στο σημείο βρίσκονται και σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και υποβρύχιο ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος δεκάδων μέτρων.

Επιπλέον, πέραν των ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και του Super Puma που επιχειρούν (και) τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι ζήτημα τιμής να βρεθεί ο αγνοούμενος πιλότος και όπως λένε χαρακτηριστικά στρατιωτικές πηγές οι έρευνες θα συνεχιστούν με μεγάλη ένταση.

Θυμίζουμε ότι το Phantom συνετρίβη χθες στις 10:30 το πρωί, ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο 29χρονος συγκυβερνήτης Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας ανασύρθηκε νεκρός, ενώ οι αναζητήσεις για τον αγνοούμενο 31χρονο κυβερνήτη Στάθη Τσιτλακίδη συνεχίζονται με κάθε μέσο.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου.

 

#PHANTOM #ΕΡΕΥΝΕΣ #ΠΙΛΟΤΟΣ #ΡΟΜΠΟΤ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ #ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ #ΦΑΝΤΟΜ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/sVELjt9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη