Διαφωνία Κάτιας Δανδουλάκη με την απεργία των ηθοποιών, «Δεν έχει στόχο, κομματική στάση», η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα

EUROKINISSI.GR

Διαφωνία είχαν σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Κάτια Δανδουλάκη αναφορικά με την χθεσινή απεργία των ηθοποιών λόγω του νομοσχεδίου, που πρόκειται να υποβαθμίσει τα πτυχία των καλλιτεχνών. 

Η ηθοποιός και θιασάρχης, Κάτια Δανδουλάκη αποφάσισε να μην κλείσει το θέατρό της χθες, στη γενική απεργία του Σώματος Ελλήνων Ηθοποιών, σωματείου, που η ίδια, σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, δεν μετέχει.

Ερωτούμενη, γιατί δεν κατέβασε «ρολά», απάντησε πως το «θέατρο είναι ναός»

«Ποιος λόγος θα με κάνει να κλείσω ένα θέατρο, που είναι ναός. Κατ' αρχήν δεν έχω κάτι να διαμαρτυρηθώ γιατί όλοι συμφωνούμε. Μου φαίνεται τρελό και υποτιμά την νοημοσύνη μου. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται».

«Κλείνω ποιο θέατρο; Το πονεμένο; Δεν έχει στόχο»

Η ίδια, μάλιστα, ανέφερε, πως δεν καταλαβαίνει την εν λόγω πράξη, λέγοντας πως:

«Δεν έχει στόχο. Μου φταίει κάποιος και πάω και σκοτώνω κάποιον άλλον; Κλείνω ποιο θέατρο; Το πονεμένο; Από μικρή δεν τα καταλάβαινα αυτά. Μην μου πούνε ότι δεν είμαι μαζί με τους συναδέλφους. Δεν έχει λογική. Πρέπει να γίνει απεργία τώρα και μάλιστα διήμερη; Ας κάτσουμε να σκεφτούμε…
 
Άντε μία ημέρα κάνουμε απεργία. Δύο; Άντε και τρίτη; Όχι, ευχαριστώ. Το θέατρο δεν είναι για να βγαίνουμε στην σκηνή, ούτε να κάνουμε κήρυγμα ούτε να τους λέμε τα προβλήματά μας.
 
Αυτά λέγονται στα υπουργεία, στους δρόμους. Το θέατρο δεν το αγγίζουμε. Η στάση μας είναι πολιτική, όχι κομματική κι όχι ξαφνικά δύο μήνες πριν τις εκλογές»

«Δεν διαφωνεί κανείς με τον στόχο»

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι συνάσσεται με τους ηθοποιούς, όσον αφορά την αγανάκτησή τους για την υποβάθμιση των πτυχίων.

«Αυτά τα θέματα, που είναι πολύ μεγάλα, δεν λύνονται στο πόδι. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι χρειάζεται μια πάρα πολύ γερή ενημέρωση και να καταλάβουμε ότι δεν διαφωνεί κανένας με τον στόχο. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει 20 και χρόνια και βρέθηκε να γίνει μια απεργία, επειδή συμφωνούμε όλοι;
 
Συμφωνώ, είμαι ιδιώτης παραγωγός, αλλά είμαι κι ηθοποιός. Βρέθηκε αυτή η στιγμή, όταν το θέατρο πεθαίνει στην κυριολεξία. Όταν παίζουμε κι έχουμε κηδέψει την μητέρα μας, τον πατέρα μας, τους αδερφούς μας κι έχουμε παίξει με 40 πυρετό» 
 

Απάντηση Μπιμπίλα 

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, απάντησε στην κ. Δανδουλάκη μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο ίδιος, ανέφερε πως δεν προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες για πολιτικούς λόγους, λέγοντας πως «Η Κυβέρνηση έφερε το χάος με το ΠΔ πριν τις εκλογές».

Τόνισε, επίσης, ότι σχετικά με τους ηθοποιός, που βρίσκονται στην ίδια παράσταση με την κ. Δανδουλάκη, ότι ενδεχομένως να φοβόντουσαν να της πουν ότι θέλουν να δώσουν το «παρών» στην απεργία.

«Επίσης οι 4 ηθοποιοί που παίζουν μαζί της(που σημειωτέον δεν συμμετείχαν στην Γ.Σ. όπου ενδεχομένως θα μας ανέπτυσσαν τον προβληματισμό τους) θα μπορούσαν απλά να μην πάνε στο Θέατρο κ να της πουν ότι συμμετέχουν στην απεργία. Δεν το έκαναν, από φοβο; Να μην την κακοκαρδίσουν; Μα όταν ταυτόχρονα είναι υπέρμαχοι του metoo πως φοβούνται να της πουν το αυτονόητο;»

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Μπιμπίλα

«Ακούσαμε με έκπληξη την αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας Κατια Δανδουλακη που κράτησε ανοιχτό το θέατρο της την μέρα της μεγάλης απεργίας όλων των καλλιτεχνών ( αναφαίρετο δικαίωμα στον καθε πολιτη να μην συμφωνεί με απόφαση των οργανων) ότι αυτό έγινε για αντιπολιτευτικους λόγους.. Κρίμα είναι να μας κατατάσσει και να πιστευει για όλους μας ότι μόνο.μελημα έχουμε την εργαλειοποιηση των προβλημάτων γιατί έρχονται εκλογές! Μα πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση έφερε το χάος με το ΠΔ της.Δεν το φέραμε εμείς! Εξ άλλου ακόμα και οι ηθοποιοί που πρόσκεινται στο κυβερνόν κόμμα είναι στους δρόμους και αυτοί! Αυτό.λεει πολλά. Επίσης οι 4 ηθοποιοί που παίζουν μαζί της(που σημειωτέον δεν συμμετειχαν στην Γ.Σ. όπου ενδεχομένως θα μας ανέπτυσσαν τον προβληματισμό τους) θα μπορούσαν απλά να μην πάνε στο Θέατρο κ να της πουν ότι συμμετέχουν στην απεργία. Δεν το έκαναν, από φοβο; Να μην την κακοκαρδισουν; Μα όταν ταυτόχρονα είναι υπέρμαχοι του metoo πως φοβούνται να της πουν το αυτονοητο; Ούτε εμείς θέλουμε να κλείνει ο.πολιτισμός αλλά όταν αυτός είναι ο μόνος ηχηρός δρόμος για να στείλεις μηνύματα δεν έχεις παρά να το.κανεις! Όσο για την αγαπητή και αξιόλογη Ελένη Ραντου που επίσης κράτησε ανοιχτό το θεατρο της (ενωμας το παραχώρησε με αγαπη για την πραγματοποίηση της Συνέλευσης αφιλοκερδως) παίζει μόνη της κι είναι η ίδια παραγωγός κι ως εκ τούτου κι αυτη οπως και η κυρια Δανδουλακη οχι μέλος του Σεη». 
 
 

 

#ΚΑΤΙΑ_ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ #ΣΠΥΡΟΣ_ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ #ΣΕΗ #ΗΘΟΠΟΙΟΙ #ΑΠΕΡΓΙΑ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΠΤΥΧΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Iwg5dDR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη