Σταϊκούρας για 5ετές ομόλογο: «Αντλήσαμε 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές, υπερβαίνουν τα 38 δις τα ταμειακά διαθέσιμα»

eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στην έκδοση του 5ετους ομολόγου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για «υψηλή ζήτηση, καλή ποιότητα κεφαλαίων και ικανοποιητικό κόστος δανεισμού» σχετικά με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές.

Αναλυτικά η δήλωση Σταϊκούρα:

«Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές. Έκδοση επιτυχής, παρά το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, καθώς συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση, καλή ποιότητα κεφαλαίων και ικανοποιητικό κόστος δανεισμού.

Έτσι έχουμε καλύψει, έγκαιρα και μεθοδικά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας, διασφαλίζοντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και για την περίοδο μετά τις εκλογές.

Ταμειακά διαθέσιμα της χώρας που υπερβαίνουν, και πάλι, τα 38 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, παρά την έντονη διεθνή μεταβλητότητα, η διαφορά επιτοκίου (spread) με το αντίστοιχο γερμανικό βρίσκεται περίπου στο 1/4 των αρχών του 2019.

Αυτό οφείλεται στην υψηλή ανθεκτικότητα, την ισχυρή δυναμική και τις ευοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία, με την άσκηση υπεύθυνης και συνετής οικονομικής πολιτικής από τη σημερινή Κυβέρνηση».

#ΧΡΗΣΤΟΣ_ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ #5ΕΤΕΣ #ΟΜΟΛΟΓΟ #ΤΑΜΕΙΑΚΑ_ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ESXVfw2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη