Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας επισκέφθηκε εκτάκτως το Κίεβο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας επισκέφθηκε εκτάκτως το Κίεβο

Την ώρα που ο κινέζος πρόεδρος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας επιστέφθηκε το Κίεβο. 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα επισκέφθηκε το Κίεβο την Τρίτη για να συνομιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ιαπωνίας NHK έδειξε τον Κισίντα να περπατά σε σιδηροδρομικό σταθμό, συνοδευόμενος από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Στο σημείο συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Emine Dzheppar.

Χαιρέτισε την επίσκεψη ως ένδειξη "ισχυρής συνεργασίας" μεταξύ των δύο χωρών

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, ο Κισίντα προσφέρθηκε να στηρίξει απόλυτα την εμπόλεμη χώρα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμενόταν να επιστρέψει στο Τόκιο μετά το ταξίδι του στην Ινδία, αλλά άλλαξε τα σχέδιά του για να επισκεφθεί την Ουκρανία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, η επίσκεψη του Κισίντα έχει σκοπό να δείξει τον σεβασμό του για το θάρρος και την επιμονή του ουκρανικού λαού που στέκεται όρθιος για να υπερασπιστεί την πατρίδα του.

Η Ιαπωνία έχει συμφωνήσει με τους δυτικούς συμμάχους σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την «παράνομη» εισβολή της στην Ουκρανία.

Ωστόσο, λόγω του μεταπολεμικού συντάγματος της χώρας που περιορίζει τη στρατιωτική της ικανότητα σε αμυντικά μέτρα, η Ιαπωνία δεν έχει παράσχει «ακόμα» στρατιωτική υποστήριξη.

Η Ρωσία πετάει πυραβλοφόρα κοντά στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών της Ιαπωνίας, δύο ρωσικά στρατηγικά πυραυλοφόρα πραγματοποίησαν πτήση ρουτίνας πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, καθώς ο ηγέτης της Ιαπωνίας επρόκειτο να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Τα αεροσκάφη Tupolev Tu-95MS είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και η Ρωσία τα πετάει τακτικά πάνω από διεθνή ύδατα στην Αρκτική, τον Βόρειο Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ως επίδειξη δύναμης.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν πάνω από ουδέτερα ύδατα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

#ΙΑΠΩΝΙΑ #Κίεβο #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΖΕΛΕΝΣΚΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yfMjuhP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη