Χούμζα Γιουσάφ: Ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης της Νίκολα Στάρτζεον στην Σκωτία

Χούμζα Γιουσάφ: Ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης της Νίκολα Στάρτζεον στην Σκωτία

Ο Χούμζα Γιουσάφ ανακοινώθηκε ως νέος ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, αντικαθιστώντας τη Νίκολα Στάρτζεον.

Ο Χούμζα Γιουσάφ, η Ας Ρεγκαν και η Κέιτ Φορμπς είχαν δώσει μάχη για την κορυφαία θέση μετά την παραίτηση της Νίκολα Στάρτζεον τον περασμένο μήνα.

Ο Χούμζα Γιουσάφ, σύμφωνα με το Sky News, κέρδισε την ηγεσία του SNP και πρόκειται να οριστεί νέος πρώτος υπουργός της Σκωτίας, αντικαθιστώντας τη Νίκολα Στάρτζεον.

Η Λόρνα Φιν, εθνική γραμματέας του SNP, δήλωσε ότι η συνολική συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία ήταν 70%, με 50.490 από τα 72.169 μέλη του SNP να ψηφίζουν.

Ο Γιουσάφ έλαβε 24.336 (48,2%) ψήφους πρώτης προτίμησης. Μετά την ανακατανομή των ψήφων δεύτερης προτίμησης, είχε 26.032 που αντιστοιχούσαν στο 52,1% των ψήφων. Η Kate Forbes ήρθε δεύτερη με 23.890 ψήφους (47,9%).

Μετά τη νίκη του, ο Γιουσάφ δήλωσε: «Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού, από τη φύση τους, μπορεί να προκαλέσουν «μώλωπες». Ωστόσο, στο SNP είμαστε μια οικογένεια».

«Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες μπορεί να ήμασταν ανταγωνιστές ή υποστηρικτές διαφορετικών υποψηφίων».

Ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για την ισότητα. Γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος που ηγείται ενός μεγάλου κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου και ο πρώτος Ασιάτης που θα αναλάβει μια την διοίκηση.

Θεωρήθηκε πιο ανίκανος, αναξιόπιστος και αδύναμος σε σύγκριση με την αντίπαλό του Κέιτ Φορμπς

Η αποτυχημένη υποψήφια Ας Ρεγκαν πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες της εκστρατείας της εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα της ψηφοφορίας, ζητώντας από τα μέλη να μπορούν να αλλάξουν την ψήφο τους.

Ακολούθησε μια σειρά παραιτήσεων, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου του SNP, λόγω ψευδών πληροφοριών.

Η υπόσχεση του κ. Γιουσάφ να αναμετρηθεί με τη βρετανική κυβέρνηση στο δικαστήριο για τους αμφιλεγόμενους νόμους περί μεταρρύθμισης του φύλου θα θέσει την πρωθυπουργία του σε συνταγματική σύγκρουση από την πρώτη ημέρα.

Ο Γιούσαφ μπορεί να σηματοδοτεί μια νέα γενιά για το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά από τα παλιά ζητήματα.

#ΣΚΩΤΙΑ #ΝΙΚΟΛΑ_ΣΤΕΡΤΖΙΟΝ #ΧΟΥΜΖΑ_ΓΙΟΥΣΑΦ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1AzULyO
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη