Λαμία: Η «Αγία Τριάδα» από το χειμερινό παζάρι που την ανέβασε επίπεδο


Το Gazzetta εκμεταλλεύεται τη βελτίωση της Λαμίας και με τη βοήθεια του Wyscout εστιάζει στις τρεις χειμερινές μεταγραφές που έχουν βάλει το... χεράκι τους σε αυτό.

Από την 14η Φεβρουαρίου του 2023, όταν και ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, η Λαμία έχει κατάφερε μέσα σε ένα διάστημα μόλις πέντε αγώνων πρωταθλήματος να μαζέψει συνολικά οκτώ βαθμούς ενώ μέχρι εκείνο το σημείο, είχε μόλις 12 στη μέχρι τότε πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν εκείνη με τις περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ της κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από άποψη μεταγραφών καθώς απέκτησε συνολικά έντεκα ποδοσφαιριστές, έκανε αλλαγές στον πάγκο ενώ ο Γιώργος Κασναφέρης είδε την πόρτα της εξόδου από τεχνικός διευθυντής, με τον Πίτι να επιστρέφει.

Λαμία: Το extreme makeover της... παραμονής

Το Gazzetta βλέπει τη βελτίωση και με τη βοήθεια του wyscout σας παρουσιάζει τρία πρόσωπα που ήρθαν τον χειμώνα και βοήθησαν σε αυτή την αλλαγή του ελληνικού συλλόγου.

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Έχοντας μείνει ελεύθερος από την Κραϊόβα για σχεδόν έναν μήνα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μία από τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις της Λαμίας στο μεταγραφικό παζάρι των ελεύθερων. Ο 31χρονος στόπερ έχει δει την καριέρα του να βρίσκεται σε κάθοδο μετά την περιπέτειά του στη Γερμανία, με την επιστροφή του στην Ελλάδα για τον Ατρόμητο να μην συνοδεύεται με τον τρόπο που θα ήθελε ο ίδιος

Ωστόσο στη Λαμία, έχοντας αγωνιστεί σε τρία ματς ολόκληρο 90λεπτο, φαίνεται πώς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο 35 φορές διεθνής στόπερ έχει καταφέρει να παραμείνει στο βασικό σχήμα του Βόκολου με τις εμφανίσεις του να είναι αρκετά ελπιδοφόρες και να βοηθούν και με το παραπάνω την ομάδα της Φθιώτιδας.


Ενέργειες του Κ. Παπαδόπουλου μέσω του Wyscout

Ας τα πάρουμε λίγο πιο αναλυτικά...

Κόντρα στον Άρη, ο έμπειρος αμυντικός μέτρησε συνολικά 34 ενέργειες στο ματς, όπου οι 22 από αυτές ήταν σωστές (65%), με το υψηλότερο ποσοστό να εντοπίζεται στις μονομαχίες. Ο Παπαδόπουλος μέτρησε 12 στις 14 «μάχες» στον αγωνιστικό 2/3 στον αέρα, παίζοντας βασικό ρόλο στην πρώτη νίκη της Λαμίας μετά από μήνες στη Superleague.

Απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν ακόμα πιο βελτιωμένος, με 79% σωστές ενέργειες (22/34), έχοντας το απόλυτο στις μεγάλες μπαλιές (5/5), 7/10 μονομαχίες αλλά και 29/31 στις πάσες. Τέλος, στην πρεμιέρα των play out κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και στη σημαντική νίκη με 2-0, όπου εκτός από το απόλυτο σε μονομαχίες (5/5 και 2/2 στον αέρα), κράτησε και το μηδέν στην εστία για πρώτη φορά.


Πάσες του Κ. Παπαδόπουλος μέσα από το Wyscout

Νίκος Βέργος

Είναι μία μεταγραφή που είχε ως στόχο να βοηθήσει την επιθετική λειτουργία της Λαμίας αλλά στα πρώτα έντεκα ματς της κανονικής περιόδου, ο Νίκος Βέργος κατάφερε να βρει μόλις μία φορά δίχτυα πριν δώσει το δικό του... ρεσιτάλ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την πρεμιέρα των play-out με δύο δικά του γκολ (2-0).

Ο έμπειρος επιθετικός αποκτήθηκε από την Βόλφσμπέργκερ με μορφή δανεισμού έχοντας αρκετά καλούς αριθμούς με τον Παναιτωλικό την περσινή σεζόν και ήταν ο εκλεκτός για την γραμμή κρούσης της Λαμίας. Το αξιοσημείωτο είναι πώς όποτε έχει σκοράρει, η ομάδα της Φθιώτιδας έχει πανηγυρίσει το τρίποντο.

Συγκεκριμένα σκόραρε κόντρα στον Άρη (2-1) και δύο φορές κόντρα στον ΠΑΣ (2-0) χαρίζοντας έξι πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Παράλληλα είναι ο ποδοσφαιριστής που μέσα σε λίγες ευκαιρίες μπορεί να βρει δίχτυα καθώς απέναντι στον πρώτο, είχε 2/2 τελικές στην εστία, πετυχαίνοντας ένα τέρμα και απέναντι στον δεύτερο είχε 2/3 τελικές στην εστία, ματώνοντας αμφότερες τα δίχτυα.

Λερόι Αμπάντα

Όσο αθόρυβη ήταν ως μεταγραφή, τόσο μεγαλύτερο... θόρυβο έχει προκαλέσει ο Λερόι Αμπαντά. Ο 23χρονος ακραίος μπακ άφησε το Βέλγιο για χάρη της Λαμίας ώστε να ενισχύσει την ομάδα στο αριστερό άκρο της άμυνας, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά θετικό αφού μιλάμε για ένα φουλ μπακ.

Συνολικά μετράει έντεκα συμμετοχές με την ομάδα της Φθιώτιδας και έχει καταφέρει να πάρει τη φανέλα βασικού στο... σπίτι του τόσο με τον Παντελίδη όσο και με τον Βόκολο στην άκρη του πάγκου. Το αξιοσημείωτο που έχει ο Γάλλος αμυντικός είναι πώς προσφέρει πολλά στο παιχνίδι της Λαμίας τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.


Οι κινήσεις του Αμπαντά με τη βοήθεια του Wyscout

Αρχικά, σε κάθε ματς θα έχει τουλάχιστον μία σέντρα ενώ σε όλα τα ματς εκτός του αγώνα με τον Άρη, το ποσοστό των σωστών ενεργειών του είναι πάνω από το 50% με αποκορύφωμα την εκτός έδρας ισοπαλίας με τον Βόλο όπου είχε 69% ενώ ακολουθεί το ματς του Ολυμπιακού με 67%. Όπως καταλάβατε, μιλάμε για δύο ομάδες που είναι στα play-offs τώρα και διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής είχε 24 στις 37 σωστές ενέργειες, με 7/10 μονομαχίες, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να μείνει ανέπαφη η εστία της ομάδας του. Από εκεί και πέρα, όπως είπαμε και πριν, μετέχει πολύ στο επιθετικό κομμάτι και αυτό το μαρτυρούν οι σέντρες που έχει κάνει στην αντίπαλη περιοχή.

Συγκεκριμένα έχει 32 σέντρες σε εννιά ματς πρωταθλήματος με 11 από αυτές να έχουν βρει συμπαίκτη του στην περιοχή ενώ κόντρα στον Βόλο είχε και ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ που έβγαλε δύσκολα ο Κλέιμαν.


Οι μονομαχίες του Αμπαντά στο ματς με τον Ολυμπιακό με τη βοήθεια του Wyscout

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη