Η Κίνα επιτίθεται στη φον ντερ Λάιεν, «η ΕΕ παίζει επικίνδυνο παιχνίδι»

Η Κίνα επιτίθεται στη φον ντερ Λάιεν, «η ΕΕ παίζει επικίνδυνο παιχνίδι»

Ο Φου Κονγκ, πρεσβευτής της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε «απογοητευμένος».

Σε ομιλία που εκφώνησε την Πέμπτη, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε την Ευρώπη να είναι "πιο τολμηρή" απέναντι στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο έχει γίνει "πιο καταπιεστικό στο εσωτερικό και πιο διεκδικητικό στο εξωτερικό".

«Η Κίνα έχει αλλάξει τα τελευταία τρία χρόνια»

Για πρώτη φορά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico, η φον ντερ Λάιεν άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΕ θα μπορούσε να βάλει τέλος στις μακροχρόνιες προσπάθειες για την επίτευξη μεγάλης εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Γνωστή ως Συνολική Συμφωνία για τις Επενδύσεις (CAI), η εμπορική συμφωνία κλείστηκε το 2020, αλλά στη συνέχεια καθυστέρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού ορισμένοι ευρωβουλευτές επλήγησαν από κυρώσεις του Πεκίνου.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κόσμος και η Κίνα έχουν αλλάξει τα τελευταία τρία χρόνια - και πρέπει να επανεκτιμήσουμε την CAI υπό το πρίσμα της ευρύτερης στρατηγικής μας για την Κίνα», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

«Η ΕΕ παίζει επικίνδυνο παιχνίδι»

Ο Γουάνγκ Λουτόνγ, γενικός διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, προειδοποίησε ότι η ΕΕ παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

«Η ΕΕ μιλάει πολύ για την άρση των κινδύνων», έγραψε ο Γουάνγκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αυτός είναι ο κίνδυνος να συνδέσει το εμπόριο με την ιδεολογία και την εθνική ασφάλεια και να δημιουργήσει αντιπαράθεση στο μπλοκ».

Σημειώνεται πως η φον ντερ Λάιεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Πεκίνο μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

 

#ΚΙΝΑ #ΟΥΡΣΟΥΛΑ_ΦΟΝ_ΝΤΕΡ_ΛΑΙΕΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IDKOZY1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη