Γιάννης Σαρακιώτης: Σηκώνουμε κεφάλι και ετοιμαζόμαστε για τη νέα αναμέτρηση


Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και εκφράζοντας τη θέση του εν όψει της νέας εκλογικής διαδικασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης: «Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τη στρατηγική, που ακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και γι’ αυτό το λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη πρωτίστως από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και από τους ανθρώπους του προοδευτικού χώρου, οι οποίοι ανέμεναν περισσότερα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, ξεπερνούμε το σοκ του εκλογικού αποτελέσματος και σηκώνουμε κεφάλι, γιατί σε ένα μήνα έχουμε μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Μεταξύ των Ευρωεκλογών και των Βουλευτικών Εκλογών του 2019 καταφέραμε να ανακάμψουμε ανεβάζοντας το ποσοστό μας κατά 10 μονάδες και επομένως όπως το πράξαμε στο παρελθόν θα το επιτύχουμε και πάλι».

Ακολούθως, ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναλωθήκαμε στο ζήτημα της Προοδευτικής Διακυβέρνησης και δεν συζητήσαμε για το πρόγραμμά μας, για την επόμενη ημέρα, για τις προτάσεις μας. Τις προτάσεις μας για το Ταμείο Ανάκαμψης και πώς η ανακατεύθυνση των πόρων μπορεί να είναι προς όφελος του πρωτογενούς τομέα και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ή για “Ε.Σ.Υ. της επόμενης ημέρας”. Το αφήγημά μας δεν ήταν αναντίστοιχο με την κοινωνική διάσταση, καθώς η καθημερινότητα των συμπολιτών μας είναι πολύ δύσκολη. Εκ του αποτελέσματος κρίθηκε ως αποτυχία το γεγονός ότι δεν εστιάσαμε στην επόμενη ημέρα, δεν δώσαμε στους πολίτες να καταλάβουν πώς βάσει της εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους. Μείναμε μόνο να επισημαίνουμε τις δυσκολίες, τις οποίες βιώνει η κοινωνία, αλλά δεν λάμβανε απαντήσεις για την προοπτική, για το αύριο».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Εν όψει των επερχόμενων νέων εκλογών, ο στόχος μας είναι να καταγράψουμε την καλύτερη δυνατή επίδοση. Ξεκινάμε από το μηδέν και έχουμε ένα μήνα μπροστά μας. Έχουμε καταθέσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εκφράσαμε λανθασμένο αφήγημα και δυστυχώς, δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε επαρκώς αυτό το πρόγραμμα. Η ευθύνη ανήκει σε όλους».

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι «η ανανέωση δεν θα βλάψει», ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει «θέμα Τσίπρα», απάντησε σαφώς: «Σε καμία περίπτωση». Παράλληλα, στη μομφή από πλευράς της εκπροσώπου της Ν.Δ. δήθεν ότι «ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε την κοινωνία», ο κ. Σαρακιώτης διευκρίνισε: «Δεν κατήγγειλε την κοινωνία, αλλά διαπίστωσε ότι δεν παρατηρείται πανηγυρικό κλίμα μεταξύ των πολιτών. Η κοινωνία είναι “μουδιασμένη”».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη