Λαμία: Η τραγική κατάσταση υποστελέχωσης στο Γενικό Νοσοκομείο επιδεινώνεται

Aνακοίνωση από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λαμίας:

Δυστυχώς, η τραγική κατάσταση υποστελέχωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας επιδεινώνεται. Ο αριθμός των γιατρών του Γ.Ν. Λαμίας μειώνεται συνεχώς. Ένας ακόμα ιατρός έχει ήδη αποχωρήσει, άλλοι δύο έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους και ένας περιμένει διορισμό σε άλλο νοσοκομείο.

Ο φαύλος κύκλος υπερεργασίας, παραιτήσεων – αποχωρήσεων, μηδενικών προσλήψεων,

εντέλλεσθε, κάλυψης αναγκών εκ των ενόντων, αύξησης της υπερεργασίας συνεχίζεται αδιάκοπα. Οι αποφάσεις-«εντέλλεσθε» της Διοίκησης με σκοπό την “προάσπιση της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος” εξακολουθούν, προκαλώντας την απαξίωση της εργασιακής και επιστημονικής ταυτότητας των ιατρών και κακοπληρωμένη υπερεργασία σε αλλότριο επιστημονικό αντικείμενο.

Η εξάντληση από την υπερεργασία, την υπερεφημέρευση και την εθελότυφλη επίλυση των

λειτουργικών προβλημάτων δια των ήδη υπηρετούντων γιατρών εκ των διοικούντων, η αδυναμία και αδιαφορία των υπευθύνων στις εκκλήσεις μας για προσλήψεις και παροχή οικονομικών κινήτρων, ο διαφαινόμενος προσανατολισμός προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας και η απογοήτευση από την εργασιακή και προσωπική υποβάθμιση και την έλλειψη επιστημονικής και οικονομικής προοπτικής, οδηγούν όλο και περισσότερους γιατρούς του νοσοκομείου μας στην αναζήτηση εναλλακτικών εργασιακών διεξόδων.

Η αύξηση του αριθμού των παραιτήσεων, θα οδηγήσει μαθηματικά το Γ.Ν. Λαμίας να λειτουργεί ως σταθμός αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και επειγόντων χειρουργείων, με λιγοστούς ειδικευμένους γιατρούς, οι οποίο θα εξαναγκάζονται να ασκούν ιατρική εκτός της ειδικότητάς τους, στην επικίνδυνη και αντιεπιστημονική λογική της εφημερίας τομέα ή ακόμα χειρότερα της ιατρικής της άσπρης μπλούζας, γιατρός για πάσα νόσο. Κάνουμε εκ νέου έκκληση για βοήθεια προς όλους τους συναδέλφους ιατρούς, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στις ειδικότητες του παθολογικού τομέα και της γενικής ιατρικής για έμπρακτη στήριξη του νοσοκομείου της πόλης, με στόχο την επιβίωση του.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση να ενεργήσει, χωρίς άλλες δικαιολογίες και επικοινωνιακές υπεκφυγές, για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των ιατρών, ως οφείλει εκ του θεσμικού της ρόλου, για να επανέλθει το νοσοκομείο στη λειτουργική κανονικότητα ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν στην προσπάθεια μας, να συμμεριστούν την αγωνία μας και να σταθούν δίπλα μας.

ΟΧΙ στον ευτελισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

ΟΧΙ στην απαξίωση των επαγγελματιών υγείας.

Όχι στην υποβάθμιση της δημοσίας υγείας

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη