Ο στρατός της Ουκρανίας κατέστρεψε 15 ρωσικά drones Shaled

Ο στρατός της Ουκρανίας κατέστρεψε 15 ρωσικά drones Shaled

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ο στρατός κατέστρεψαν 15 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ρωσίας στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας «επιτέθηκαν από τον βορρά» με drones Shahed, ιρανικής προέλευσης. «Συνολικά 17 επιθετικά drones εκτοξεύθηκαν από την περιοχή Κουρσκ», ανέφερε ο στρατός της Ουκρανίας στο Telegram, χωρίς να διευκρινίζει τι συνέβη με άλλα δύο drones που δεν καταρρίφθηκαν

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε «στις περιοχές του βορρά και του κέντρου, καθώς και στο δυτικό τμήμα» της χώρας πρόσθεσε.

Τα δύο μέρη της σύγκρουσης, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, αναφέρουν το τελευταίο διάστημα τακτικές επιδρομές drones από αέρος και θαλάσσης.

Η Μόσχα ενέτεινε τις επιθέσεις εναντίον λιμενικών υποδομών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και στον Δούναβη μετά το τέλος της συμφωνίας που επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Χθες, Παρασκευή, η Ρωσία ανέφερε πως κατέστρεψε ουκρανικά drones που είχαν στόχο τη Μόσχα και τον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #DRONES


from Ειδήσεις τώρα https://ift.tt/sbm86rt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη