-->

Λαμία: Λαμπαδηφορία Ιστορικής Μνήμης και απόδοσης τιμών στον Ήρωα Αθανάσιο Διάκο

Με επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας και Ηγουμένου Ιεράς Μονής Παναγίας Μαχαίρα Κύπρου κ. Επιφανίου, συνεχίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου, οι επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, στη μνήμη του Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αθανάσιο Διάκο έγινε κατάθεση λόγου ευγνωμοσύνης στον τόπο θυσίας του ήρωα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, και εναπόθεση στεφάνων από άνθη πορφυρού χρώματος από τους τέσσερις διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, με ύμνους από μέλη της χορωδίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», με χοράρχη τον καθηγητή του Ωδείου και Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά κ. Ανάργυρο Βλάχο.

Στη συνέχεια εκκίνησε Λαμπαδηφορία Ιστορικής Μνήμης με προορισμό τον ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου και επετειακή ομιλία από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη Σόλια.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Διάκειο Χοροστάσι και με παραδοσιακούς χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία της περιοχής και συγκεκριμένα:

1)Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Αριάδνη»

2)Όμιλο Χορού και Πολιτισμού Λαμίας «Χορόπολις»

3)Πνευματικό Κέντρο Δαμάστας

4)Σύλλογο Καρδιτσιωτών  Νομού Φθιώτιδος « Ο Καραϊσκάκης»

5)Πολιτιστικό Σύλλογο Λυγαριάς

6)Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας

7)Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο «Χορονός»

8)Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλυβίων Λαμίας «Ο Άγιος Γεώργιος»

9)Πολιτιστικό Σύλλογο Λαμίας «Καλλίχορος»

10)Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Νομού Φθιώτιδος

11)Πολιτιστικό Σύλλογο Λαμίας «Πήγασος»

12)Επιμορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ροδίτσας «Άγιος Αθανάσιος»

13)Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Διβριωτών

14)Πολιτιστικό Σύλλογο Ανθήλης

15)Σύλλογο Κλειτσιωτών Νομού Φθιώτιδος «Ο Άγιος Κυπριανός»

16)Σύνδεσμο Ευρυτάνων Νομού Φθιώτιδας

17)Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας

18)Ιωάννη Τσίτσιο – Ομάδα Αναβίωσης

με την μουσική συνοδεία 7μελούς παραδοσιακής ορχήστρας από το Ωδείο «Εν Ωδαίς», σε συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Genesis Art Eco Synergy.















































Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->