Ισπανία: Νεκρούς και σπίτια κάτω από το νερό άφησε η «κρύα σταγόνα» στη Βαλένθια

Ισπανία: Νεκρούς και σπίτια κάτω από το νερό άφησε η «κρύα σταγόνα» στη Βαλένθια

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε χθες τη Βαλένθια της Ισπανίας έχει αφήσει πίσω της νεκρούς και αγνοούμενους.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και κάποιοι εξακολουθούν να αγνοούνται στην ανατολική και νότια Ισπανία μετά τις πλημμύρες από ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι που έπληξε χθες την Βαλένθια.

Η Ισπανία έχει πληγεί από ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να συνεχιστούν μέχρι το Σαββατοκύριακο, με το φαινόμενο της «κρύας σταγόνας» να θυμίζει σκηνές από το πέρασμα του Daniel στη Θεσσαλία .

Η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET ανέφερε ότι ορισμένες περιοχές δέχτηκαν περισσότερα από 100 λίτρα βροχόπτωσης ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα σε μια ώρα.

29434670_e8a97.jpg

Το νερό κατέβηκε ορμητικά στις πλαγιές των βουνών, κατακλύζοντας γρήγορα ποτάμια και πόλεις.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν σε πλημμυρικά νερά σε έναν ισπανικό αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με το apuntmedia.es, και μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν.

29434475_667ab.jpg

Ανεστάλησαν επίσης τα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια πεζογέφυρα κατέρρευσε επίσης στην Picanya.

Οι ισχυρές καταιγίδες έφεραν επίσης ανεμοστρόβιλους και μεγάλη χαλαζόπτωση.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας στο X δείχνουν δρόμους πλημμυρισμένους, γειτονιές βυθισμένες και οχήματα που παρασύρθηκαν από τα νερά της πλημμύρας.

29434665_90766.jpg

Ο πρόεδρος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι ενεργοποιημένες ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις αναφορές για αγνοούμενους.

Στη Βαλένθια, οι ανταποκριτές απέκτησαν πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές που προηγουμένως ήταν απρόσιτες λόγω πλημμύρας ενώ ανασύρθηκαν και πτώματα.

«Δυστυχώς, έχουν ήδη βρεθεί άψυχα σώματα, αλλά από σεβασμό προς τις οικογένειες, δεν πρόκειται να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες», είπε, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ηρεμίας, υπομονής και δύναμης», ο πρόεδρος της Βαλένθια.

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#ΙΣΠΑΝΙΑ #ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ #ΒΑΛΕΝΘΙΑ #ΝΕΚΡΟΙ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις https://ift.tt/lfsEipS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη