Η πρόταση του Προκόπη για να ακυρωθεί τυχόν τουρκοσυριακό μνημόνιο

Η πρόταση του Προκόπη για να ακυρωθεί τυχόν τουρκοσυριακό μνημόνιο

Άμεση επέκταση στα 12 νμ της Αιγιαλίτιδας Ζώνης Ελλάδας και Κύπρου στην ΝΑ Μεσόγειο προτείνει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την άμεση επέκταση στα 12 νμ της Αιγιαλίτιδας Ζώνης Ελλάδας και Κύπρου στην ΝΑ Μεσόγειο προτείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος με ομιλία του στην Καλαμάτα.

«Από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου και για την κατά τα ως άνω πλήρη άσκηση των κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαιωμάτων ιδίως της stricto sensu Κυριαρχίας τους, προεχόντως η επείγουσα ανάγκη άμεσης επέκτασης στα 12. ν.μ. της Αιγιαλίτιδας Ζώνης τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Και τούτο -κατ' εξοχήν μετά τα πρόσφατα πολεμικά «τετελεσμένα» στην Συρία- διότι μια τέτοια επέκταση συνιστά, κατ' αποτέλεσμα, ευθεία και έμπρακτη αμφισβήτηση της ίδιας της νομικής υπόστασης αφενός του «τουρκολιβυκού μνημονίου» του 2019 και, αφετέρου, του ορατού πια ενδεχόμενου «σύναψης» ενός ανάλογου «τουρκοσυριακού μνημονίου» περί ΑΟΖ».

Η πρώτη συγκεκριμένη πρόταση που ακούγεται για την αντιμετώπιση των σχεδίων για τουρκοσυριακό μνημόνιο.

Τ.Τε.

#ΠΡΟΚΟΠΗΣ_ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ #ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ_ΖΩΝΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/OHW1ac9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη