Τιραμισού χωρίς αυγά, η συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε!
Ένα γλυκό για κάθε περίσταση είναι το τιραμισού, το αγαπημένο γλυκό με προέλευση μεταξύ Φρίουλι και Βένετο.
Αν είστε από αυτούς που δεν αντέχουν την μυρωδιά του αυγού, ή δεν προτιμούν το αυγό γενικότερα, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για εσάς! Μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο σας τιραμισού χωρίς αυγά αλλά και χωρίς να υστερεί στη γεύση του.
Υλικά:
2 πακέτα έτοιμα σαβαγιάρ
10 espresso COSTA COFFEE
100 γρ. ζάχαρη
50 ml κονιάκ
Προαιρετικά σοκολάτα τριμμένη
Κακάο για το γαρνίρισμα
Για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος 36%
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα espresso μας μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
Χρησιμοποιούμε ένα πυρέξ 25χ35 περίπου και το στρώνουμε με μια στρώση σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτάμε ένα ένα στον καφέ (ο προτεινόμενος χρόνος που βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ είναι από 5 δευτερόλεπτα έως 10).
Ραντίζουμε ελαφρώς την στρώση από τα σαβαγιαρ με το κονιάκ και προαιρετικά τρίβουμε λίγη σοκολάτα από πάνω τους.
Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω τους την μισή ποσότητα από την κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.
Τέλος, αδειάζουμε πάνω από την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, την άλλη μισή ποσότητα της κρέμας και την απλώνουμε καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Όταν το τιραμισού μας παγώσει, αφαιρούμε την μεμβράνη και προαιρετικά τρίβουμε σοκολάτα από πάνω.
Αμέσως μετά πασπαλίζουμε με κακάο.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/XYOCthw
via IFTTT