
Το περιστατικό με την πτώση γυψοσανίδας και τη διαρροή νερού σε θάλαμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονταν παιδιά, αποτέλεσε για τους νοσοκομειακούς γιατρούς τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, προχωράει σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας για να αναδείξει τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της πόλης αλλά και τις ελλείψεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό στην Παιδιατρική του Ιπποκρατείου, τόνισε ότι συνέβη σε μια εφημερία με μεγάλη προσέλευση στα επείγοντα της Παιδιατρικής, ενώ η πληρότητα των θαλάμων επιδείνωσε την κατάσταση. Στον θάλαμο όπου αποκολλήθηκε το κομμάτι της γυψοσανίδας και σημειώθηκε η διαρροή, τα παιδιά που νοσηλεύονταν μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους, αφού ο θάλαμος εκκενώθηκε.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα προβλήματα στις υποδομές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αναδεικνύονται από αλλεπάλληλα περιστατικά που έχουν θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τους.
«Δυστυχώς, αυτό που συνέβη δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Να θυμηθούμε τη φωτιά στο Παπανικολάου, το πρόβλημα με τη γεννήτρια στο Γεννηματάς, την πτώση του ρεύματος στο Παπανικολάου. Όλα αυτά καταδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα υποδομών που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας», δηλώνει ο κ. Καραχρήστος.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων, την ενίσχυση των νοσοκομείων με σύγχρονα μέσα και προσωπικό, καθώς και τη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων υποδομών στον τομέα της Υγείας.
Η σημερινή διαμαρτυρία είναι η αρχή καθώς είναι ήδη προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου και αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Πηγή: theopinion.gr
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/ePEkIdm
via IFTTT