Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ο Απρίλιος στατιστικά είναι μήνας ισχυρών σεισμών στην Ελλάδα

eurokinissi

Η προειδοποίηση Παπαδόπουλου για τους σεισμούς στην Ελλάδα.

Μήνας ισχυρών σεισμών είναι ο Απρίλιος για την Ελλάδα, σύμφωνα με την στατιστική, όπως επισημαίνει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε σημερινή ανάρτησή του στα social media.

Ο σεισμολόγος αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα ισχυρών σεισμών στη χώρα μας, όπως στα 6,5 Ρίχτερ με 183 θύματα το 1933 στην Κω και στα 6,4 Ρίχτερ που έπληξαν την Χίο το 1881, με περίπου 3.500 θύματα.

«Ο Απρίλιος στατιστικά είναι μήνας ισχυρών σεισμών στην Ελλάδα. Θα τον ξεπεράσουμε; Ας δούμε κάποια στοιχεία:

1. Πολύνεκρος σεισμός μεγέθους Μ=6.5 με 183 θύματα στην Κω σαν σήμερα το 1933 (#Triantafyllou et al., 2020). https://ift.tt/arqP7Tk

2. Εξολοθρευτικός σεισμός (Μ=6.4) στις 3.4.1881 με περίπου 3500 θύματα στη Χίο.

3. Πολύνεκρος σεισμός (Μ=6.3) στις 22.4.1928 με 20 θύματα στην Κορινθία.

4. Σειρά ισχυρών σεισμών (Μ=6.8, 7.2, 6.1) μεταξύ Ροδου και ΝΔ Τουρκίας με πολλά θύματα κυρίως στην Τουρκία στις 24, 25, 26 Απριλίου 1957.

Μερικά παραδείγματα μόνο. Η σειρά είναι μεγάλη» τονίζει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

#ΣΕΙΣΜΟΣ #ΕΛΛΑΔΑ #ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ_ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/8Pdwcml
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη