
Πέντε χρόνια από τη Συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία, την οποία συνυπέγραψε ο Νίκος Δένδιας με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Luigi Di Maio.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από τη Συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών και επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Τόνισε πως η Συμφωνία αποτελεί παράδειγμα σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση UNCLOS, μεγαλώνοντας κυριολεκτικά και θεσμικά τη χώρα
Η ανάρτηση του κ. Δένδια:
5 χρόνια από τη Συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία, την οποία συνυπογράψαμε με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Luigi Di Maio.
Η Πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών και επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.
Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/gLCfAlj
via IFTTT