«Είμαι καρδιολόγος και αυτό είναι το μόνο πράγμα που προσθέτω σε σχεδόν κάθε γεύμα»

pexels Marta Branco

Προστατεύστε την καρδιά σας με σωστή διατροφή και άσκηση.

Η τήρηση μιας ισορροπημένης και θρεπτικής διατροφής σε συνδυασμό με τακτική άσκηση μπορεί να προστατεύσει την καρδιά και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Αν και δεν είναι πάντα δεδομένο, η διατροφή μπορεί να έχει θεραπευτική δράση και η κατανάλωση των σωστών τροφών συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της καρδιακής υγείας.

Η πιο σημαντική τροφή για την καρδιά, σύμφωνα με καρδιολόγους

Οι ειδικοί συστήνουν ιδιαίτερα τα φυλλώδη λαχανικά ως βασικό συστατικό μιας υγιεινής για την καρδιά διατροφής.

Ο Δρ. Christopher Davis, καρδιολόγος και επικεφαλής στο humann, εξηγεί πως τα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στην ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου.

Το μονοξείδιο του αζώτου χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνει την κυκλοφορία, υποστηρίζει υγιή αρτηριακή πίεση και προστατεύει από την αρτηριακή δυσκαμψία.

Με την πάροδο του χρόνου η ικανότητά μας να παράγουμε μονοξείδιο του αζώτου μειώνεται, γι' αυτό η διατροφή που το ενισχύει είναι από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας.

Μια επιπλέον θρεπτική προσθήκη

Η Δρ. Τζέιν Μόργκαν, καρδιολόγος και αντιπρόεδρος ιατρικών υποθέσεων στην Hello Heart, προτείνει την προσθήκη φυτικών ινών, κυρίως διαλυτών, στη διατροφή.

Οι διαλυτές ίνες βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στη διατήρηση υγιούς αρτηριακής πίεσης και στην υποστήριξη καλών βακτηρίων στο έντερο.

Τροφές πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες είναι ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia, τα φασόλια και οι φακές, τα οποία μπορείτε εύκολα να προσθέσετε σε σαλάτες ή σούπες.

Τι να αποφύγετε για να προστατεύσετε την καρδιά σας

Για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, συνιστάται να περιορίσετε την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων όπως μπέικον, λουκάνικα, χοτ ντογκ και αλλαντικά. Αυτά περιέχουν υψηλά επίπεδα νατρίου, κορεσμένων λιπαρών και συντηρητικών που σχετίζονται με αυξημένη αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη και χρόνια φλεγμονή.

Επιπλέον, αποφύγετε προϊόντα με trans λιπαρά, όπως μαργαρίνες, αρτοσκευάσματα και μπισκότα, που αυξάνουν την κακή και μειώνουν την καλή χοληστερόλη.

Τέλος, προσέξτε την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών και αναψυκτικών, τα οποία προκαλούν γρήγορη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα και μακροπρόθεσμα συμβάλλουν στην αντίσταση στην ινσουλίνη και τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Δεν υπάρχει μία μοναδική τροφή που θα βελτιώσει ριζικά την καρδιακή υγεία.

Η συνολική φροντίδα του τρόπου ζωής, μέσω σωστής διατροφής, άσκησης και διαχείρισης του στρες, αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο για μια υγιή καρδιά.

Πηγή: aol.com

#ΚΑΡΔΙΑ #ΓΕΥΜΑ #ΦΑΓΗΤΟ #ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/DWIRTPY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη