Καύσωνας: 3 πανεύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό με 3 υλικά

Καύσωνας: 3 πανεύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό με 3 υλικά

Τι καλύτερο από ένα δροσιστικό σπιτικό παγωτό χωρίς έξτρα ζάχαρη και συντηρητικά εν μέσω καύσωνα!

Μέσα στον καύσωνα μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν δεόντως το παγωτό. Δεν χρειάζεται να ανάψεις φούρνους, ούτε να γεμίσεις τον πάγκο με άπειρα σκεύη. Αντί για έτοιμες επιλογές του εμπορίου, φτιάξτε εύκολα σπιτικό παγωτό με μόλις 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή και μέσα σε λίγα λεπτά (και λίγες ώρες στην κατάψυξη).

Γιατί να προτιμήσετε σπιτικό παγωτό το καλοκαίρι

Στη διάρκεια του καύσωνα, το σώμα μας έχει ανάγκη από ενυδάτωση και καλής ποιότητας θερμίδες. Τα περισσότερα έτοιμα παγωτά περιέχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης, κορεσμένων λιπαρών και πρόσθετων, που επιβαρύνουν το έντερο και προκαλούν μεγαλύτερη κόπωση. Αντίθετα, με τα σπιτικά παγωτά:

  • Ξέρετε ακριβώς τι τρώτε
  • Ελέγχετε τα γλυκαντικά (ή τα αποφεύγετε εντελώς)
  • Χρησιμοποιείτε φρέσκα φρούτα και υγιεινά λιπαρά
  • Τα απολαμβάνουν με ασφάλεια και τα παιδιά

Πώς θα πετύχετε καλύτερη υφή χωρίς παγωτομηχανή

Προτιμήστε κατεψυγμένα φρούτα ή καταψύξτε τα εσείς για μερικές ώρες πριν το μπλέντερ.

Χρησιμοποιήστε λιπαρά συστατικά όπως γιαούρτι, γάλα καρύδας ή αβοκάντο για πιο κρεμώδη αποτέλεσμα.

Ανακατεύετε ανά διαστήματα όσο παγώνει, για να σπάσετε τους κρυστάλλους πάγου.

Toppings: Tips για ακαταμάχητο σπιτικό παγωτό

Κάθε σπιτικό παγωτό μπορεί να γίνει μοναδικό – το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και… η σωστή τεχνική! Τι μπορούμε να προσθέσουμε;

  • Κομματάκια μπισκότου, σοκολάτας, καραμέλας
  • Καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
  • Σιρόπια, μαρμελάδες, καραμελωμένα popcorn
  • Αποξηραμένα φρούτα, flakes ή ακόμα και… granola

Παγώστε τα toppings σας ξεχωριστά σε πιάτο πριν τα προσθέσετε στο παγωτό! Αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή αν τα βάλετε σε σακουλάκι, θα λιώσουν το παγωτό και δεν θα διασκορπιστούν ομοιόμορφα.

Το καλοκαίρι, η διατροφή μας παίζει ρόλο στην αντοχή στη ζέστη. Ελαφριές, φρέσκες επιλογές όπως τα σπιτικά παγωτά συμβάλλουν στην καλύτερη διάθεση και ενυδάτωση. Οι παρακάτω συνταγές είναι ό,τι πιο δροσιστικό μπορείς να ετοιμάσεις με 3 μόλις υλικά και δίνουν αυτό το «κάτι» που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη με ενέργεια. Να θυμάστε το σπιτικό παγωτό απολαμβάνεται ιδανικά μέσα σε 7 ημέρες. Μετά από αυτό, αρχίζει να χάνει την αρχική του υφή και γεύση.

Παγωτό μόκα

500ml κρέμα γάλακτος 35%

1 ζαχαρούχο γάλα (395-400ml)

2 espresso caffe

Παγωτό στρατσιατέλα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

300 γρ. ζαχαρούχο γάλα

3 βανίλιες

Παγωτό με Cottage Cheese και σοκολάτα

400γρ τυρί cottage

3κσ φυστικοβούτυρο

3 χουρμάδες

Μέλι

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΠΑΓΩΤΟ #ΣΥΝΤΑΓΕΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/IGzLHdU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη