
«Είμαι απογοητευμένος από τη Ρωσία, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στο NBC News χθες Πέμπτη πως σκοπεύει να προχωρήσει σε «σημαντική ανακοίνωση» σχετικά με τη Ρωσία την ερχόμενη Δευτέρα (14η Ιουλίου), χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς έχει κατά νου.
Τις τελευταίες ημέρες, ο ρεπουμπλικάνος έχει εκφράσει επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.
«Νομίζω πως θα έχω μια σημαντική ανακοίνωση να κάνω για τη Ρωσία τη Δευτέρα», είπε ο κ. Τραμπ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο, αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος.
«Είμαι απογοητευμένος από τη Ρωσία, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες», τόνισε.
Αποκάλυψε επίσης τις λεπτομέρειες μιας νέας συμφωνίας, όπως είπε, μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας σχετικά με την αποστολή όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Στέλνουμε όπλα στο ΝΑΤΟ και αυτό τα πληρώνει, 100%. Στη συνέχεια το ΝΑΤΟ θα δώσει αυτά τα όπλα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Τραμπ.
Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ αναφερόταν στην ιδέα που διατυπώθηκε πρόσφατα για το ενδεχόμενο κάποια μέλη του ΝΑΤΟ να αγοράσουν όπλα αμερικανικής κατασκευής για λογαριασμό της Ουκρανίας, ώστε οι ΗΠΑ να μην χρειαστεί να επωμιστούν το κόστος.
Με πληροφορίες από NBCNews
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/zEXrMxG
via IFTTT