Η στροφή δωρητών στην Άμυνα δημιουργεί ανθρωπιστικό κενό: Σε κρίση ο Ερυθρός Σταυρός, περικοπές παντού

Η στροφή δωρητών στην Άμυνα δημιουργεί ανθρωπιστικό κενό: Σε κρίση ο Ερυθρός Σταυρός, περικοπές παντού

Οι προϋπολογισμοί για την παροχή βοήθειας αντιμετωπίζουν ένα πρωτοφανές έλλειμμα. Τι ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού θα μειώσει κατά 17% τον προϋπολογισμό της για το 2026, σε 1,8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (2,23 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα περικόψει 2.900 θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή.

Οι προϋπολογισμοί για την παροχή βοήθειας αντιμετωπίζουν ένα πρωτοφανές έλλειμμα, καθώς οι δωρητές επικεντρώνονται στην άμυνα, αναγκάζοντας τις οργανώσεις ανθρωπιστικής δράσης να λάβουν δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το ποιον θα βοηθήσουν εν μέσω πολλαπλών συγκρούσεων και ρεκόρ εκτοπισμών πληθυσμών.

Παράλληλα, ο κορυφαίος δωρητής βοήθειας παγκοσμίως, οι ΗΠΑ, αναθεωρούν τα προγράμματα ξένης βοήθειας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δίνει προτεραιότητα σε πολιτικές που έχουν ως βάση το δόγμα «Πρώτα η Αμερική».

«Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού παραμένει παραμένει αποφασισμένη να επεμβαίνει στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, εκεί όπου λίγοι άλλοι οργανισμοί μπορούν να επιχειρούν», δήλωσε η πρόεδρος της ΔΕΕΣ, Μιριάνα Σπολιάριτς.

«Ωστόσο, η οικονομική πραγματικότητα μας αναγκάζει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε κρίσιμη ανθρωπιστική βοήθεια σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο», πρόσθεσε.

Οι περικοπές που θα γίνουν στις θέσεις εργασίας αφορούν περίπου το 15% του παγκόσμιου προσωπικού της ΔΕΕΣ, που ανέρχεται σε 18.500 άτομα.

Το ένα τρίτο αυτών θα γίνει μέσω εθελοντικών απολύσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ερυθρός Σταυρός, με έδρα τη Γενεύη, έχει παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες και οι δραστηριότητές του κυμαίνονται από την παροχή βασικής ανθρωπιστικής βοήθειας έως την επίσκεψη σε αιχμαλώτους πολέμου.

Λειτουργεί ως ουδέτερος ενδιάμεσος σε συγκρούσεις και μεταφέρει ομήρους από τη Γάζα, καθώς και Παλαιστίνιους κρατούμενους βάσει των όρων της εκεχειρίας της 10ης Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

#ΕΡΥΘΡΟΣ_ΣΤΑΥΡΟΣ #ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/tXCf6nP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη