ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΦΑΡΜΑΚΙΔΩΝ» 18/09/2016


Farmakides Trail – Μονοπάτι Φαρμακίδων 6,41km / +360m.

Επετειακή η φετινή χρονιά για τον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλή» (Hercules Mountain Marathon). Συμπληρώνονται οι 10 διοργανώσεις! Μαζί με τον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου και τον Olympus Marathon αποτελούν τους τρεις μακροβιότερους ορεινούς μαραθωνίους της χώρας μας
Ειδικά για την φετινή επετειακή χρονιά έχει σχεδιαστεί ένα πλήθος αθλητικών και μη εκδηλώσεων για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Σεπτεμβρίου. Το λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή, την νερομάνα Οίτη, με τη βοήθεια των εθελοντών και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, εκτός του μαραθωνίου διεξάγονται ταυτόχρονα για 5η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες διαδρομές:
Ο Ημιμαραθώνιος "Ελλέβορος" (Helleborus Half Marathon) 16,2χλμ. καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία "Μονοπάτι Φαρμακίδων" (Farmakides Trail) 6,5χλμ.
Ο Μαραθώνιος αποτελεί αγώνα του Πρωταθλήματος Skyrunning (www.skyrunner.gr).
Οι εγγραφές για τους αγώνες έχουν ξεκινήσει στο www.herculesmarathon.gr.
Θα είναι τιμή μας όλοι οι αθλητές του ορεινού τρεξίματος να παραβρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις και να απολαύσουν τα μονοπάτια της Οίτης!

Farmakides Trail – Μονοπάτι Φαρμακίδων 6,41km / +360m.

Η μικρή διαδρομή ονομάζεται «Μονοπάτι Φαρμακίδων» και είναι απόστασης 6,4χλμ. με θετική υψομετρική 360μ. Το όνομά της το οφείλει στις Μάγισσες που έδρασαν στην περιοχή την εποχή του μεσαίωνα και είχαν αυτό το όνομα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πλήρη ιστορικό για τις Μάγισσες οι οποίες διατηρούσαν «σχολή» στην περιοχή της Υπάτης για εκατοντάδες χρόνια μιας και εκεί έβρισκαν σε αφθονία τα απαραίτητα φυτά.
Το Μονοπάτι των Φαρμακίδων είναι η μικρότερη από τις τρεις διαδρομές και σχεδιάστηκε ώστε να εισάγει τους νέους δρομείς στις ιδιαιτερότητες των αγώνων βουνού. Άρα δεν θα την χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα εύκολη μιας και στο μεγαλύτερο μήκος της είναι σε μονοπάτι. Ακολουθεί μικρή περιγραφή
Η εκκίνηση γίνεται στην κεντρική πλατεία της Υπάτης και τα πρώτα 500μ. είναι σε άσφαλτο και τα επόμενα 500μ. σε έντονα ανηφορικό χωματόδρομο. Ξεκινά το μονοπάτι με κατηφορική κλίση που κατεβάζει στο ποτάμι. Περνάμε κρεμαστή γέφυρα (τύπου Θηβέτ) και στη συνέχεια περνάμε το μεγάλο ποτάμι τον Ξηριά. Το μονοπάτι από εδώ γίνεται έντονα ανηφορικό και είναι χωμάτινο αλλό λίγο σαθρό. Ανηφορίζουμε μέχρι το Καπνοχώρι όπου το 1ο ΣΤ.ΑΝ. Αμέσως μετά το ΣΤΑΝ (50μ.) θέλει προσοχή καθώς δεν συνεχίζουμε ευθεία όπως οι μεγάλες διαδρομές. Στρίβουμε αριστερά σε δευτερεύον δρομάκι και μετά από 300μ. αρχίζει το κατηφορικό μονοπάτι που με ξύλινα σκαλοπάτια οδηγεί πάλι στον Ξηριά. Τέμνουμε κάθετα την διαδρομή που τρέξαμε προηγουμένως και από άλλο μονοπάτι με ξύλινα γεφύρια (παλιός υδραύλακας) φτάνουμε στην άσφαλτο και κατευθυνόμαστε προς Υπάτη. Ο τερματισμός είναι στην πλατεία όπου η εκκίνηση αλλά κάνοντας μια μικρή ανηφορική παράκαμψη θα τερματίσουμε με την φορά που τερματίζουν και οι άλλοι δύο αγώνες.
Κάντε την εγγραφή σας εδώ : http://www.herculesmarathon.gr/eggrafesmenu/online-registration
Περισσότερες πληροφορίες εδώ : http://www.herculesmarathon.gr/

www.facebook.com/events/1008239842623604

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη