ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΕΛΛΕΒΟΡΟΣ" (HELLEBOROUS HALF MARATHON) 18/09/2016


Επετειακή η φετινή χρονιά για τον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλή» (Hercules Mountain Marathon). Συμπληρώνονται οι 10 διοργανώσεις! Μαζί με τον Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου και τον Olympus Marathon αποτελούν τους τρεις μακροβιότερους ορεινούς μαραθωνίους της χώρας μας
Ειδικά για την φετινή επετειακή χρονιά έχει σχεδιαστεί ένα πλήθος αθλητικών και μη εκδηλώσεων για το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Σεπτεμβρίου. Το λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στο βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή, την νερομάνα Οίτη, με τη βοήθεια των εθελοντών και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, εκτός του μαραθωνίου διεξάγονται ταυτόχρονα για 5η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες διαδρομές:
Ο Ημιμαραθώνιος "Ελλέβορος" (Helleborus Half Marathon) 16,2χλμ. καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία "Μονοπάτι Φαρμακίδων" (Farmakides Trail) 6,5χλμ.
Ο Μαραθώνιος αποτελεί αγώνα του Πρωταθλήματος Skyrunning (www.skyrunner.gr).

Οι εγγραφές για τους αγώνες έχουν ξεκινήσει στο www.herculesmarathon.gr.
Θα είναι τιμή μας όλοι οι αθλητές του ορεινού τρεξίματος να παραβρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις και να απολαύσουν τα μονοπάτια της Οίτης!

Ημιμαραθώνιος Helleborus

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι κοινή στα 7 πρώτα χιλιόμετρα με αυτή του Μαραθωνίου (δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην αντίστοιχη περιγραφή).
Μέχρι το 2ο ΣΤ.ΑΝ. στο χωριό Καστανιά συμπίπτουν. 60μ. μετά το ΣΤ.ΑΝ. η διαδρομή του ημιμαραθωνίου στρίβει αριστερά (δεξιά ο μαραθώνιος) ακολουθώντας κίτρινα πλέον σημάδια σε δέντρα και βράχους. Κινούμαστε ισουψός περνώντας από παλιά χωράφια. Φτάνουμε σύντομα σε ρέμα το οποίο περνάμε (ελάχιστο νερό) και ανηφορίζουμε ελαφρώς μέχρι το ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου όπου υπάρχει πηγή με νερό (10χλμ.)

Μια έντονη ανηφόρα μας οδηγεί στην κορυφή του Πετρωτού 1263μ. στο 10,9χλμ. Αυτή η κορυφή είναι ένα ομαλό λιβάδι και έχει τη φήμη της ομορφότερης θέας από την Οίτη στην κοιλάδα του Σπερχειού. Αφού γίνει καταγραφή στο Σ.ΕΛ. από τον κριτή (ακουμπάμε το υψομετρικό κολωνάκι της Γ.Υ.Σ.) κατηφορίζουμε προς το διάσελο σε πετρώδες ασαφές μονοπάτι. Από το διάσελο εισερχόμαστε σε πολύ όμορφο δάσος κατηφορίζοντας. Λίγο προσοχή χρειάζεται λόγω ολισθηρότητας τοπικά σε 1-2 σημεία. Στο 13χλμ. περνάμε ρέμα και ανηφορίζουμε ελαφρώς φτάνοντας σε χωματόδρομο. Αριστερά μας οδηγεί στο 3ο ΣΤ.ΑΝ. 13,5χλμ. με την ονομασία «Ροδοκάλο» (κοινό πάλι με το μαραθώνιο).

Η υπόλοιπη διαδρομή είναι πάλι κοινή με αυτή του μαραθωνίου μέχρι τον τερματισμό.

Δείτε τη διαδρομή στο: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=mqjalgeatudstxqt
Κάντε την εγγραφή σας στο : http://www.herculesmarathon.gr/eggrafesmenu/online-registration
Περισσότερες πληροφορίες εδώ : http://www.herculesmarathon.gr/

www.facebook.com/events/490557854482470

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη