«ΔΥΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΑ ΤΡΕΙΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 31/01/2017


Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο σας προσκαλούν την Τρίτη 31-01-2017 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας , στην προβολή της ταινίας «Δύο Φθινόπωρα Τρεις Χειμώνες» (2 Automnes 3 Hivers) , του σκηνοθέτη Σεμπαστιάν Μπετμπεντέρ, με πρωταγωνιστή τον Βενσάν Μακέν, τον ηθοποιό-φετίχ της ομάδας των νέων Γάλλων κινηματογραφιστών.

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΙΝΟ (2013)                          ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ RIVER RUN (2014)

ΥΠΟΘΕΣΗ :  Στα 33 του χρόνια, ο Arman αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του. Ξεκινάει αρχίζοντας τρέξιμο. Είναι μια καλή αρχή. Η Amelie ακολουθεί το παράδειγμά του και αρχίζει τρέξιμο κι αυτή. Η πρώτη τους συνάντηση είναι ένα σοκ. Στη δεύτερη συνάντηση η Amelie στέλνει τον Arman στο νοσοκομείο, αλλά αυτό θα είναι και η αρχή της περιπέτειας τους. Ο Benjamin είναι ο καλύτερος φίλος του Arman. Ένα βράδυ, πέφτει πάνω σε ένα φράχτη από δάφνες και καταλήγει κι αυτός στο νοσοκομείο. Ένα σοβαρό ατύχημα που παρόλα αυτά θα του φέρει την ευτυχία…

2 AUTUMNS 3 WINTERS  |  ΚΩΜΩΔΙΑ  |  ΕΓΧΡΩΜO  |  ΓΑΛΛΙΑ |  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 91′

Παραγωγή: Φρεντερίκ Ντουμπρέγ
Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Μπετμπεντέρ
Σενάριο: Σεμπαστιάν Μπετμπεντέρ
Φωτογραφία: Σιλβάν Βερντέ
Μοντάζ: Ζουλί Ντουπρέ
Μουσική: Μπερτράν Μπετς
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Μακέν, Μοντ Γουίλερ, Μπαστιέν Μπουγιόν, Όντρεϊ Μπαστιέν,
Πολίν Ετιέν


«Δεν έχουμε να παίρνουμε χρήματα από πουθενά, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε διαφορετικούς τρόπους για να κάνουμε τις ταινίες μας. Εχουμε την ευθύνη να κινηθούμε, να μη χάσουμε καμία ευκαιρία. Να μην πούμε ποτέ πως κάτι είναι ακατόρθωτο. Το να κάθεσαι στον καναπέ και να γράφεις το μικρό σου σενάριο είναι απλά υποκρισία! Η χρυσή εποχή του Canal+ που επέτρεψε σε μια ολόκληρη γενιά να κάνει τις πρώτες της ταινίες, με μια άνεση αδιανόητη στις μέρες μας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί», συμπληρώνει ο Βενσάν Μακέν (πρωταγωνιστής μέσα στην ίδια χρονιά στα «La Fille du 14 Juillet», «La Bataille de Solférino», «2 automnes 3 hivers», «Tonnerre») σε άρθρο στη Le Monde που αφιέρωσε χώρο και χρόνο στη νέα γενιά των δημιουργών της Γαλλίας.

filoicinelamias.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη