ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ''Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ - ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΣΠΟΡΟΦΥΛΑΚΩΝ'' 9/04/2017


Οι τοπικές ποικιλίες φυτών και ζώων έχουν διαμορφωθεί σε συγκεκριμένες συνθήκες και έχουν αναπτύξει θαυμάσια προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα σε αυτές. Η ποικιλία είναι κανόνας στη φύση. Χάνοντας τις παραδοσιακές ποικιλίες χάνουμε και τα αντίστοιχα ανθεκτικά γονίδια. Η ποικιλομορφία στη φύση είναι βασική αρχή της εξέλιξης και σημαντικός παράγοντας διατήρησης των πανάρχαιων οικολογικών ισορροπιών. Η γενετική μηχανική εξαφανίζει την ποικιλομορφία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει μέχρι την κατάρρευση των οικοσυστημάτων.

Το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κανονισμού για την εμπορία σπόρων και το νομικό πλαίσιο για τις τοπικές ποικιλίες έχουν από καιρό ανησυχήσει τις οργανώσεις και τα δίκτυα διατήρησης σπόρων για τη Βιοποικιλότητα και τη Διατροφική Ασφάλεια.

Για να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε για τη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας και να ξεκινήσουμε τοπικές δράσεις διατήρησης παραδοσιακών ποικιλιών, συνδιοργανώνουμε με την Τοπική Ομάδα Πελίτι Αλμυρού εκδήλωση, με ομιλητή τον εκπαιδευτικό και Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας Πελίτι Αλμυρού κ. Παπαλεξανδρή Αντώνη με θέμα:        

«Η σημασία της διατήρησης τοπικών ποικιλιών – Ίδρυση Ομάδας σποροφυλάκων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 και ώρα 11.00  στον  Λόφο  Μιχαήλ κ  Γαβριήλ στη  Λαμία. (Είσοδος από οδό Φλέμινγκ, παράπλευρα 16ου Δημοτικού Σχολείου)

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου Φίλων του Δάσους να παραβρεθούν.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη