«ΟΙ 300 ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ – ΕΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» (ΣΠΑΡΤΗ - ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ) 7-14/05/2017


Μια πεζή πορεία, 378 χιλιομέτρων, από τη Σπάρτη στις Θερμοπύλες, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι από τις ελάχιστες γενικά στον κόσμο τέτοιας μορφής, διεξάγεται από 7 μέχρι 14 Μαΐου, με διέλευση των αθλητών, από το κέντρο της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και περίπου 10 το πρωί, 21 αθλητές από την Αμερική, θα μπουν στην Τρίπολη από το ύψος του σταθμού ΟΣΕ, ερχόμενοι από Τεγέα και θα συνεχίσουν προς την κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου, όπου και θα τους γίνει υποδοχή, με ένα ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο, ώστε να συνεχίσουν δυναμικά την πορεία τους!!

Η διαδρομή θα συνεχιστεί προς την Αρχαία Μαντινεία με στόχο την μετάβασή τους στις Θερμοπύλες.

Λίγα λόγια για την πορεία

Πορεία πεζή πάνω στο δρόμο που περπάτησαν οι αρχαίοι «Σπαρτιάτες» με στρατηλάτη το βασιλιά τους Λεωνίδα το 480 π.Χ, για να αναχαιτίσουν την επέλαση των «Περσών» του Ξέρξη προς την Ευρώπη καθορίζοντας τη ροή της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η απόσταση των 378 χιλιομέτρων από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες, θα καλυφθεί σε οκτώ συνεχείς ημέρες (ΕΤΑΡΕ), κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ακολουθώντας μία καλοσχεδιασμένη διαδρομή πάνω σε περιφερειακό οδικό άξονα.

Με μέγιστο υψόμετρο διέλευσης τα 1.240 μέτρα και μέσο όρο καλυπτόμενης απόστασης ανά ημέρα 50 περίπου χιλιόμετρα, οι περιπατητές θα διασχίσουν πόλεις, μικρά χωριά, βουνά, μονοπάτια, αρχαιολογικούς, και άλλους ενδιαφέροντες χώρους και περιοχές.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ

1η ΗΜΕΡΑ πορείας Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ώρα: 07:15 – 07:45πμ Συγκέντρωση αθλητών στο χώρο εκκίνησης της πορείας.

‘Ώρα: 07:45πμ Τελετή έναρξης στην πόλη της Σπάρτης, στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα του «Λεωνίδα»

Ώρα 08:30πμ Έναρξη πορείας ETAPE 1

Διαδρομή: Σπάρτη – Τεγέα, απόσταση 49 χλμ

Με κατεύθυνση προς βορρά, οι δρομείς περνούν τον ποταμό Ευρώτα, τις περιοχές της αρχαίας Σελλασίας, του Αλεποχωρίου, της Βλαχοκερασιάς (του όρους Πάρνωνα) της Μανθηρέας και φθάνουν στην περιοχή της Τεγέας και πιο συγκεκριμένα, στο χώρο της Παλαιάς Επισκοπής, περίπου στις 17.00, όπου και θα πραγματοποιήσουν ενδιάμεση στάση.

2η ΗΜΕΡΑ πορείας ETAPE 2

Διαδρομή: Τεγέα – Κανδήλα, απόσταση 44χλμ.

Ξεκινούν συνεχίζοντας να κινούνται προς βορρά και αφού διασχίσοηυν την πόλη της Τρίπολης και περάσουν δίπλα από τους αρχαιολογικούς χώρους της Μαντινείας και του Ορχομενού, φθάνουν στην περιοχή της Κανδήλας.

3η ΗΜΕΡΑ πορείας ETAPE 3

Διαδρομή: Κανδήλα – Αρχ. Νεμέα, απόσταση 47 χλμ.

Διασχίζοντας το όρος Αρτεμίσιο, όπου βρίσκεται και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής προς τις Θερμοπύλες, καταλήγουν στην αρχαία Νεμέα, αφού περάσουν μέσα από τα χωριά Σκοτεινή, Πλατάνι, Γαλατά και την κωμόπολη της Νεμέας.

4η ΗΜΕΡΑ πορείας ETAPE 4

Διαδρομή: Αρχαία Νεμέα – Περαχώρα Λουτρακίου, απόσταση 53 χλμ.

Περνώντας μέσα από το αρχαίο στάδιο της Νεμέας, τα χωριά Χιλιομόδι και Σολομό φθάνουν στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου και συνεχίζοντας μέσα από τις πόλεις της Κορίνθου και του Λουτρακίου καταλήγουν στην περιοχή της Περαχώρας

5η ΗΜΕΡΑ πορείας ETAPE 5

Διαδρομή: Περαχώρα – Πάτημα Βιλίων, απόσταση 49 χλμ.

Διασχίζοντας τους πρόποδες του όρους Γεράνια κατεβαίνουν στο επίπεδο της θάλασσας στις περιοχές Σχίνο, Βαμβακιές, Αλεποχώρι, Ψάθα και συνεχίζοντας ανεβαίνουν προς το όρος Κιθαιρώνας στην περιοχή των Βιλίων.

6η ΗΜΕΡΑ πορείας ETAPE 6

Διαδρομή: Πάτημα Βιλίων – Αλίαρτος, απόσταση 49 χλμ.

Διασχίζοντας το όρος του Κιθαιρώνα, ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς και πανοραμικής θέας οδηγούνται στην περιοχή της Αλιάρτου, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών το Μελισσοχώρι, τις Θεσπιές το Άσκρι.

7η ΗΜΕΡΑ πορείας ΕΤΑΠΕ 7

Διαδρομή: Αλίαρτος – Μόδι, απόσταση 55 χλμ.

Όλη επίπεδη και κάπως μονότονη η συγκεκριμένη διαδρομή, οδηγεί στον προορισμό μέσα από σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία, όπως το Θούριο και τη Χαιρώνεια. Τελικός προορισμός το Μόδι.

8η ΗΜΕΡΑ, πορείας Κυριακή 14 Μαΐου 2017 ETAPE 8

Διαδρομή: Μόδι – Θερμοπύλες, απόσταση 31 χλμ.

Επανέρχονται οι δρομείς στις ομορφιές των διαδρομών, με απίστευτη θέα, διασχίζοντας το όρος Καλλίδρομο και κατεβαίνοντας προς το τέρμα στις Θερμοπύλες, μέσα από τα χωριά Μενδενίτσα και Ανάβρα.

Τελετή Λήξης: (πανηγυρική υποδοχή, απονομή αναμνηστικών τίτλων, δείπνο με μουσική εκδήλωση).

Μετά το πέρας της τελετής μεταφορά των αθλητών οδικώς (με λεωφορείο) στην Αθήνα.

www.ert.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου