ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ…


Ναι σε σένα αναφέρομαι , σε σένα που είσαι απόγονος του Αχιλλέα  και του Λεωνίδα. Ακριβώς αυτούς τους μακρινούς  προγόνούς σου, που όλη μέρα ζεις μαζί τους,  ζεις με τα κατορθώματα τους και το βράδυ φεύγεις και βάζεις φωτιές στα χώματα που ίδιοι οι ήρωες σου περπάτησαν και έδρασαν. Καίς, τους καρπούς των κόπων των συμπατριωτών σου και το μέλλον των παιδιών σου. Ναι ξέρω εσύ καις τα σπίτια των πλουσίων που κλέβουν τον κοσμάκη σαν εσένα . Ελληνάρα μου αυτό που δεν σκέφτηκες είναι ότι τα σπίτια των πλουσίων που έκαψες είναι  ασφαλισμένα και αυτοί θα τα  ξανακτίσουν η έχουν άλλα και δεν τους νοιάζει. Σε άλλους έκανες την ζημιά.

 Ελληνάρα μου, από  τα σπίτια που έκαψες τα περισσότερα ανήκουν σε μεροκαματιάρηδες , άνθρωποι  που όλη τους την ζωή δούλευαν  για να φτιάξουν ένα κεραμίδι,  να βάλουν από κάτω το κεφάλι τους και το κεφάλι των παιδιών τους . Εσύ Ελληνάρα μου, τους γκρέμισες τα όνειρα τους , τις ελπίδες τους και το τελευταίο ασφαλές μουράγιο της ζωής τους.

 Επίσης Ελληνάρα μου να ξέρεις ότι πίσω από κάθε Λεωνίδα που ονειρεύεσαι και έχεις για πρότυπο υπάρχει και ένας Εφιάλτης. Εκείνο που δεν κατάλαβες  ποτέ είναι ότι αυτός που έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο  τον Λεωνίδα σαν  ήρωα ηταν ένας Εφιάλτης σαν εσένα. Αν δεν υπήρχε ο Εφιάλτης να προδώσει τον Λεωνίδα ο Σπαρτιάτης Βασιλιάς θα ηταν ένας άγνωστος ήρωας, ένας απλός βασιλιάς που σκοτώθηκε σε μια μάχη στις Θερμοπύλες.

 Θέλεις να μάθεις Ελληνάρα μου ποιοι είναι οι σύγχρονοι ήρωες που δημιούργησες σαν σύγχρονος Εφιάλτης ; Θα σου πω εγώ έτσι για να μαθαίνεις . Οι σύγχρονοι ήρωες Ελληνάρα μου, που εσυ δημιούργησες είναι οι άντρες της πυροσβεστικής , που μαζί με τους  εκατοντάδες εθελοντές, που αγωνίζονται μέρα νύχτα για να κλείσουν τις Κεκρόπορτες της πατρίδος μας που εσύ άνοιξες. Αυτοί οι σύγχρονοι ήρωες που άφησαν πίσω τις οικογένειες τους , τα παιδιά τους , και τους άρρωστους γονείς τους για εκπληρώσουν το χρέος τους στην πατρίδα.  Και όχι μόνο Ελληνάρα μου  το χειρότερο είναι δημιούργησες , χήρες , ορφανά και πικραμένους γονείς..

Και κάτι τελευταίο Ελληνάρα μου, ο Αχιλλέας, ο Λεωνίδας και οι αρχαίοι πρόγονοι σου ηταν γενναίοι άντρες και καλοί πολεμιστές γιατί είχαν ιδανικά. Αγαπούσαν την πατρίδα τους και έδιναν την ζωή τους για αυτήν και όχι μόνο. Πάνω απ όλα είχαν ολοκληρωμένη παιδεια δεν ηταν μόνο πολεμιστές, ηταν επίσης μυημένοι στις τέχνες και τα γράμματα σε αντίθεση με σένα που είσαι τελείως αγράμματος, γιατί ποτέ δεν στρώθηκες στο θρανίο να μάθεις γράμματα, μια ζωή όπως και τώρα ήσουν τυχάρπαστος.

 Και το τελευταίο Ελληνάρα μου. Καλός ο Αχιλλέας, καλός ο Λεωνίδας  αλλα να ξέρεις ότι  μαζί τους περπατούν δίπλα, δίπλα και εκατοντάδες Έλληνες φιλόσοφοι που δημιούργησαν το ήθος του Αχιλλέα και του Λεωνίδα. Αν κάποια στιγμή  κάνεις τον κόπο και  διαβάσεις κάποιους από τους εκατοντάδες Έλληνες φιλοσόφους  θα αλλάξουν τελείως οι απόψεις σου για την πατρίδα σου, για τις πράξεις σου αλλά και για τον Αχιλλέα τον Λεωνίδα.

Υ/Γ. Αναφέρομαι στον Αχιλλέα και στον Λεωνίδα, διότι δυο εμπρηστές που είχα γνωρίσει στο παρελθόν, είχαν  και οι δυο πάθος με την αρχαία Ελλάδα και ιδικά με τους δυο παραπάνω ήρωες. Φαντάζομαι ότι στην ιδία ψυχοπαθητική κατάσταση θα είναι και οι σύγχρονοι εμπρηστές, δολιοφθορείς κλπ.

Καλλιώρας Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη