ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ


Σε μια Ελλάδα που δεν αξιοποιεί όπως οφείλει την πολιτιστική κληρονομιά της, δυστυχώς δεν προκαλεί έκπληξη το φαινόμενο εγκατάλειψης και αδιαφορίας που παρατηρείται στη Σκάλα Αταλάντης. 

Στην παραλία ανάμεσα στο Αταλαντονήσι και στον ιερό τόπο της Αταλάντης και στα κτίσματα που υπάρχουν πάνω στη θάλασσα, βρίσκονται διάσπαρτα αγγεία και ψηφιδωτά της ρωμαϊκής περιόδου που καταστρέφονται μέρα με τη μέρα λόγω της αδιαφορίας των αρχών για την προστασία και ανάδειξή τους. 


Σε ρεπορτάζ του τοπικού διαδικτυακού καναλιού «Φρυκτωρίες» αναδεικνύεται η καταστροφή ενός σημαντικού μέρους της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, καθώς η περιοχή έχει πολύ μεγάλη ιστορική σημασία ήδη από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκε σε σημαντικό κέντρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Θραύσματα από αγγεία ανάμεσα σε σκουπίδια και ψηφιδωτά καταχωμένα μες στη θάλασσα: αυτός ο αρχαιολογικός θησαυρός μοιάζει να μην αφορά κανέναν και είναι πλέον έκδηλο ότι λιγοστεύουν τα αντικείμενα, που αφέθηκαν βορά στα φυσικά φαινόμενα και στο εκφυλιστικό πέρασμα του χρόνου...

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ εδώ

Επιμέλεια: Σπυριδωνία Κρανιώτη

Πηγή: Φρυκτωρίες Διαδικτυακό Κανάλι

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
www.zougla.gr

ΕΠΙΜΕΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου