ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ «ΠΟΛΗ, ΠΟΙΟ ΦΩΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ;» 28/01/2018


           Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Φθιώτιδας, εν όψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Πόλη, ποιο φως μας ενώνει;» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 18.30.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

* Ομιλία με θέμα «Η εκπαίδευση στην Κωνσταντινούπολη (παρελθόν, παρόν, μέλλον)» από την κ. Ειρήνη Σαρίογλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κων/πολης, Ιστορικό, Ερευνήτρια και Συνιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

* Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Η σιωπηλή σχολή. Μια αναδρομή στην Ιστορία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

* Συναυλία με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ. Συμμετέχει κλιμάκιο του ελληνικού βυζαντινού χορού «ΟΙ ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ» με βυζαντινούς ύμνους και τραγούδια της Κων/πολης και της Μικράς Ασίας, με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Συμπράττουν οι μουσικοί: Χάρης Τσιπουρίδης (βιολί), Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Θοδωρής Κιουπλιώτης (λαούτο), Αντριάνα Βε (ούτι), Μαρία Βε (κρουστά, ακορντεόν), Σπύρος Πλούμπης (κανονάκι).


lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη