ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΓΛΥΦΑΔΑ! ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ Η ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΙΞΩΝΗΣ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ?


Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας, με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.
Χρηστάκος Γιάννης

Σε λουτρόπολη υψηλών προδιαγραφών θα μετατραπεί η Γλυφάδα μετά την απόφαση του υπουργείου τουρισμού που αναγνωρίζει την πηγή της Αιξωνής ως ιαματική με διάφορες θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόκειται γιά ένα σχέδιο που έχει εκπονήσει ο δήμος της πόλης με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανικολάου και τώρα θα αρχίσει να υλοποιείται μετά την σχετική έγκριση από το υπουργείο.


Πρόκειται για την δεύτερη στην Αττική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας-ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «πηγή Αιξωνής » του Δήμου Γλυφάδας (γεώτρηση αντλούμενη) για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.

Επίσης, με απόφαση της Υπουργού, αναγνωρίζεται ως ιαματικός φυσικός πόρος το «νερό Πηγής Πρέβεζας» του Δήμου Πρέβεζας με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία, και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.

www.dikaiologitika.gr

Το σχόλιο μαζί με το άρθρο μας έστειλε αναγνώστης της σελίδας μας

Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου